Български "умен" часовник стъпва на CES 2016 | webcafe.bg
Mobilecafe

Български "умен" часовник стъпва на CES 2016

лебовскиMobilecafe, по БТА
05.01.2016, 09:01 (обновена 07.01.2016, 00:11)
Детски часовник

Снимка: © ALLTERCO Robotics

Часовникът-телефон може да бъде контролиран, наблюдаван и настройван от смартфон или таблет, както и през уеб браузер, и използва покритието на мобилните оператори.

Смарт часовник за деца, създаден от българска компания, ще бъде представен на изложение в Лас Вегас.

MyKi се появи на българския пазар малко преди Коледа. Устройството информира в реално време родителите къде се намира тяхното дете.

Часовникът ще бъде представен на изложение за електроника, в Лас Вегас, което започва в сряда.

„В днешния технологичен свят децата искат да бъдат все по-независими и за родителите е истинско предизвикателство да контролират тяхното ежедневие. Ето защо ние се постарахме да създадем продукт, който да се харесва на децата и да ги забавлява, като заедно с това изпълнява и най-важната си функция - да докладва на родителите за състоянието и местоположението на детето им", разказва пред БТА Димитър Димитров - изпълнителен директор на фирмата, създала часовника - ALLTERCO Robotics.

Всички плюсове на MyKi

„Умният" часовник е предназначен за деца на възраст от 5 до 10 години. Устройството работи с вградена SIM карта, синхронизирана чрез специално безплатно мобилно приложение за Андроид и iOS. То дава възможност детето да получава и прави обаждания, да изпраща гласови съобщения, да получава текстови съобщения и награди.

Часовникът-телефон може да бъде контролиран, наблюдаван и настройван от смартфон или таблет, както и през уеб браузер, и използва покритието на мобилните оператори.

Чрез мобилното приложение може да се проследи на карта движението на детето в рамките на последните 30 дни.

Часовникът разполага с аларми за събуждане и възможност за настройки за разговори с ограничен брой номера: бутон SOS, два бързи бутона за набиране на мама или татко и до 5 други номера. Всеки родител ще може да добави в MyKi номерата, с които детето ще може да има връзка.

MyKi има и други екстри - може да се проследят направените от детето крачки чрез крачкомер, изразходваните и приетите от него калории, качеството на съня и т.н.

Интелигентното устройство тежи само 40 грама, а дизайнът му е пригоден така, че да е удобен за детска ръка. Има и мека силиконова каишка. Снабдено е с устойчив на удар OLED екран. MyKiTM се зарежда през USB като всеки мобилен телефон, а батерията издържа до 30 часа на постоянна работа.

В полза на родителите

По думите на Димитров, основа мисия на MyKi е превенцията и защита на детето, което израства в свят, пълен с опасности. От компанията се надяват, че чрез "умния" часовник биха могли да окажат положително влияние върху тенденцията, която се наблюдава напоследък - подрастващите да бягат от домовете си и да се налага полицията да ги издирва със седмици. Myki може да бъде изключително полезен и в случай на отвличане или изгубване. А ако детето реши да хитрува, родителите веднага биват известени, че часовникът е свален или изключен.

Oще: myki  алтерко роботикс  андроид  български технологии  детски часовник  деца  димитър димитров  лас вегас  майки  сащ  сим карта  смарт часовник  технологии  умен часовник  часовник 


Още от Премиера

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.