GSM-ът се завръща с размер на визитна картичка | webcafe.bg
Mobilecafe

GSM-ът се завръща с размер на визитна картичка

лебовскиВалентин Добрев
21.05.2015, 17:20 (обновена 30.05.2015, 08:22)

1 от 3 снимки Назад Напред

light phone

Снимка: © www.thelightphone.com

Light Phone е антипод на смартфона. В смисъл, че няма никакви функции - и това е напълно ОК

Смартфонът е удобство, но може да бъде и смъртоносна досада, особено когато всичките приложения за комуникация, ремайндъри, аларми и какви ли не звуци започнат да свиркат и да пилят мозъка на притежателя си.

Затова изобретателите Джо Холиер и Кайвай Тонг (Joe Hollier, Kaiwei Tang) създадоха телефон с големината на визитна картичка, наречен Light Phone, който спестява неприятните изживявания, свързани със смартфона, като:

бибкането, вибрирането, свиркането, падането на батерията и тревогите около въпроса: "Кой пък сега ми писа във Facebook/ Skype/ Whats'up/ Viber или Instagram?"

Light Phone изглежда точно като лъч светлина в бездънното море от комуникации - и като възможност да избягаш от технологичния свят, но... без съвсем да се изолираш.

Телефонът разчита на добре познатата, но и позабравена от някой днес GSM-технология, с тази разлика, че апаратът е със значително по-малки, по-тихи и по-безопасни технологични данни от предшествениците си.

Телефонът не разрешава да бъдете безпокоени от излишно и агресивно звънене, няма вибрирация и бученето е табу.

Размерът му е такъв, че преспокойно се побира в джоба. Височината му е горе долу колкото на средно-голяма ябълка (всички асоциации с Apple са плод на маркетингово обработената ви асоциативна мисъл!) - размерите са 85,6 мм височина, 53,98 мм ширина и само 4 мм дебелина.

Самата идея на Light Phone е да бъде абсолютната противоположност на смартфона - тоест

да бъде използван колкото се може по-малко.

Слагате SIM-картата, натискате няколко бутона и се обаждате.

Ето какво телефонът НЯМА: браузер, игри, NFC, bluetooth, wireless, мобилни данни, екран, камера, плейър, радио, тежка батерия.

А ето какво има: micro USB -port, часовник с LED-светлина, високоговорител, бутон за звука, клавиатура с тъч-модул и батерия, която държи повече от 20 дни!

Ето видео какво представлява телефонът:

Тежи само 38,5 гр. и, според изобретателите, e идеален за първи телефон на вашето дете, защото е практически безопасен и нечуплив.

Интересното е, че благодарение на изхода за miro USB-port този телефон може да бъде снабден с приложение, което го превръща практически в продължение на основния ви телефон, тъй като бързо можете да прехвърлите всички необходими номера от другия си апарат.

Отделно от това, работещият със самостоятелна карта уред, разполага и с опция за "прехвърляне на обажданията" от основия апарат.

Той може да се използва и за Backup на всичките ви данни от смарт-устройството.

Наред с другите предимства на Light Phone не бива да се забравя и едно основно: изключително симпатичната цена от 100 долара, с която той ще дебютира на пазара през май  2016-та.

Факт - една година е доста време за чакане на нов продук, но ако с въвеждането в употреба на този телефон действително се променят навиците ни за комуникация към по-здравословни и приятни - чакането ще си е стувало.

Oще: gsm  led  light phone  валентин добрев  визитна картичка  джиесем  джиесемът се завръща  комуникации  смарт технологии  смартфон  технологии  тъч пад 


Още от Премиера

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 23.09.2014, 10:07

3 seweRRat | 23.05.201516:33

Стига сте бъркали "GSM" с мобилен телефон, момчета. Вие поне сте технически грамотни.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 04.03.2011, 14:53

2 Bobby_gBG | 23.05.201513:26

100 долара? За нещо което си е напълно нормален GSM от вида който бяха до 2006 година, но в silent mode по подразбиране?

Тези и сега си ги има, и ги дават безплатно при прпеподписване или за по 20-30 лева.

Голямо изобретение, няма що.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 12.09.2011, 17:24

1 Мунчо | 22.05.201511:36

Ъъъ, "братският" китайски народ предлага такива тутурутки от доста време. Аз вече съм с втори такъв срещу невероятните $14.50 с доставката.

Предишният беше скъп - $20 и издръжа към 2 години, през които видя бая въргаляне по джобове и изпускания.
   

оценка

+0 -0