BMW предвижда смяната на светофара | webcafe.bg
Mobilecafe

BMW предвижда смяната на светофара

лебовскиMobilecafe
04.08.2015, 11:19 (обновена 07.08.2015, 15:30)
бе ем ве, приложение, светофар, bmw, app, enlighten

Снимка: © BMW

EnLighten предвижда кога ще се сменят светлините на светофара

BMW е първият автомобилен производител, който ще предлага вградена в колите си поддръжка на приложението EnLighten на Connected Signals за iOS, което предвижда кога ще се сменят светлините на светофара, в зависимост от скоростта и местоположението на возилото.

Софтуерът ще бъде предлаган като луксозна екстра за колите на BMW със система ConnectedDrive Services. Идеята е с помощта на новото приложение да бъде повишена безопасността и да бъде намален трафикът на пътя.

Системата показва обратно броене до смяната на сигнала на светофара. Освен това анализира скоростта на движение и разстоянието до кръстовището.


Първоначално услугата ще работи само в САЩ
, където в някои градове има т.нар. "умни светофари". Авторите на приложението - компанията Connected Signals, обещава да увеличи значително техния брой, като предвижда и инсталирането им в Европа.

Компанията Audi също тества аналогична система, но все още не е готова да я монтира на серийни автомобили.

Междувременно BMW отчете днес спад на печалбата си за второто тримесечие, след като по-слабото търсене в Китай и високите разходи по пускането на нови модели са надделели над ползите от отслабването на еврото.

Печалбата преди лихви и данъци за тримесечието до края на юни е намаляла с 2,7 процента до 2,52 милиарда евро спрямо 2,6 милиарда евро за същия период на миналата година, обяви групата с централа в Мюнхен.

Чистата печалба се е свила до 1,75 милиарда евро
спрямо 1,77 милиарда евро, предадоха световните агенции.

Oще: app  audi  bmw  enlighten  ios  апликация  бе ем ве  приложение  светофар  светофари 


Още от Приложения

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.