Viber пусна приложение за мигновени съобщения | webcafe.bg
Mobilecafe

Viber пусна приложение за мигновени съобщения

лебовскиМobilecafe
22.12.2015, 18:09 (обновена 27.12.2015, 08:22)
viber wink

Снимка: © Viber

Wink позволява изпращане на видео и снимки до 10 секунди, които после изчезват - прекрасна опция за да споделите вашите новогодишни лудости

Viber, който е сред водещите приложения за комуникация и чат съобщения в света с 665 милинона уникални потребители, представи ново придружаващо приложение.

Viber Wink позволява изпращане на снимки и видео за ограничено време. След като бъдат видени веднъж от получателя, съобщенията изчезват.

Wink позволява на потребителя да заснема снимка или кратко видео с дължина до 10 секунди, а ако иска може да добави и кратък текст към снимката.

Приложението дава възможност за настройване на таймер, така че съобщението да бъде изтрито след определено време от 1, 3, 7 или 10 секунди, след като е видяно от получателя. В случай, че не е избрана опцията за времево ограничение, тогава съобщението ще бъде изпратено като обикновена снимка или видео.

Видео и снимки могат да бъдат изпращани до всеки един контакт, който съществува във Viber.

Съобщението, изпратено чрез Wink се появява в стандартния прозорец за разговор и може да бъде видяно от получателя, дори и да няма инсталирано допълнителното приложение.

Wink се появява след проучване сред потребителите, проведено от компанията. След като от Viber установяват, че юзърите приемат крайно положително последната функция за изтриване на съобщения дистанционно, след като вече веднъж са изпратени, те решават, че Wink ще се радва на успех.

Офир Ейал, който отговаря за продуктовата стратегия на Viber смята, че Wink е по-забавен начин за комуникация и се надява, че приложението ще окуражи потребителите да споделят повече, именно понеже разрешава да се упражнява контрол върху съдържанието и по-конкретно върху онези моменти, които хората не желаят да бъдат съхранени завинаги.

Wink вече може да бъде свален безплатно на iPhone и Android от магазините за приложения.

За да може да работи обаче, е нужно потребителят да има инсталирана версия 5.7 на Viber (която също вече е налична за свободно сваляне).

Viber v5.7 е с подобрени функционалности на груповите чатове, като е включена възможността да се види дали съобщението е било прочетено.

Специално за българските потребители от Viber България от 24-ти декември ше бъдат пуснати и специални Wink стикери, които ще направят комуникацията по-забавна, съобщиха от българското представителство на Viber.

Oще: viber  viber wink  wink  вайбер  вайбър  мигновени съобщения  ограничени съобщения  ограничено време  приложения  снимка  снимки  съобщение  съобщения 


Още от Приложения

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.