VIVACOM TOP 10 на най-полезните приложения за лятото | webcafe.bg
Mobilecafe

VIVACOM TOP 10 на най-полезните приложения за лятото

Иво Цеков
21.07.2017, 15:21 (обновена 01.08.2017, 14:03)
Лятно селфи

Снимка: © Getty images

Въоръжени с тях, може да планирате и прекарате идеалната ваканция навсякъде

Лятото е в разгара си и най-често споменаваната дума в офиса е отпуска. Един от първите съвети, който ще получите от хората около вас е, че за истинска почивка трябва да оставите телефона си изключен или поне достатъчно надалеч.

Но реално защо ви е да го правите? Само за година в България средната скорост на 4G се е вдигнала с около 50%, както посочва доклада на Ookla на база данните от стотици хиляди тестовете, направени от потребители с приложението за измерване на скорости Speedtest. Ако се чудите кой от трите оператора се представя най-добре за 2017-а година - това е Vivacom.

Истината е, че телефонът може да се превърне в изключително ценен помощник именно за това как да прекарате едно приятно лято, особено когато за целта не ви се налага да се качите до скалата на хълма над плажа и да се увиете във фолио, за да хванете сигнал.

В момента съществуват приложения за какво ли не и с помощта на правилната селекция от полезни програми може да улесните значително пътуването и ваканцията си.

От приложения за резервации и откриване на квартири през такива за най-добрите снимки до фитнес съвети, които ще ви помогнат да се стегнете точно навреме за плажа, мобилните приложения са изненадващият помощник за идеалната ваканция.

Ето предложенията Webcafe и Vivacom за това без кои програми на телефона не трябва да тръгвате на път:

 

1. Google Trips

Изглежда има приложение на Google за всичко! Google Trips е идеалният инструмент за онези, които се опитват да планират почивка. Приложението автоматично събира вашите резервации за пътувания от Gmail, което ви позволява да видите вашите полети, хотелски резервации, резервации за ресторанти и коли под наем на едно място. Предвидени са и дневни планове за района, който посещавате, както и много полезни предложения.

2. Roadtrippers

Roadtrippers е чудесен помощник за тези, които пътуват през страната с кола. Той предлага лесен начин да планирате пътуването, благодарение на подробна информация за хиляди места по пътя. Приложението ще ви даде възможност да се запознаете с чудесни местни ресторанти, необичайни забележителности край пътя, национални паркове и хотели, в които да отседнете.

3. Bandsintown Concerts

Понякога най-хубавото нещо на това да сте някъде другаде, е откриването на нова музика. Сканирайки местоположението ви, Bandsintown дава информация къде наблизо ще има концерти. Приложението също така използва музикалния архив на мобилното устройство, за да намери музика, която отговаря на вашия вкус.

4. Eventseeker

Потопете се в духа на местната култура  като разберете какви събития се случват около вас. С Eventseeker можете да търсите по местоположение, дата и категория, за да сте сигурни, че винаги ще имате планирано някое интересно събитие, независимо къде сте. Чрез приложението можете дори да закупите билети и да запишете събития в календара си. Имате нужда от идеи? Eventseeker ще ви изпрати персонализирани препоръки.

5. iTranslate

Заминавате за нова страна това лято? Ако се притеснявате от езиковата бариера, опитайте iTranslate. Това е безплатно приложение с над 90 езика. Можете да го използвате като джобен речник или да изговорите фраза на родния си език, която да бъде преведена на желания от вас език. Новият офлайн режим ви позволява да използвате iTranslate в чужбина, без да плащате скъпи такси за роуминг. C'est très bien!

6. Overnight

Подобно на Airbnb, Overnight свързва туристи с домакини, които имат свободна стая в къщата си или резервен апартамент на разположение. Разликата е, че приложението е предназначено за еднодневни престои. Това го прави чудесен помощник за спонтанни пътешественици, които търсят изгодна оферта. Airbnb вече се превърна в известна и утвърдена марка и все по-трудно може да намерите предложения на сметка. Overnight, от друга страна, може да ви осигури евтина нощувка.

7. Open Camera

Ако искате да превърнете своя смартфон в напълно функционален фотоапарат, трябва да опитате Open Camera, понастоящем достъпно само за Android. Това е приложение с отворен код, създадено от фотографи за фотографи и включва всякакви функции - от ръчни настройки до гласови команди. Това е най-подробното приложение, но, подобно на друг софтуер с отворен код, то е предназначено повече за професионалисти, отколкото за аматьори. Съветваме ви първо да го изпробвате, за да прецените дали е за вас.

8. Jefit

Jefit следи вашите тренировки във фитнеса, позволявайки ви да персонализирате процедури от 2000 тренировки. Приложението записва данните след всяка фитнес сесия, като по-късно ви изпраща аналитични съвети, които ви помагат да провеждате тренировките, така че да постигнете максимални резултати.

9. Guides by Lonely Planet

За възрастни, които искат да учат, докато пътуват, класическата поредица хартиени пътеводители City Guides на Lonely Planet вече е достъпна и под формата на приложение. Докато пътеводителите се продават на цена от около 10 - 15 долара, приложението LonelyPlanet предлага безплатно ръководства за над 100 града. LonelyPlanet позволява на потребителите да откриват дейности от списък с места за разглеждане, хранене, спане, пазаруване и забавление. Всяко местоположение има собствена страница с описания, така че потребителите могат да научат повече за историята на различните забележителности по света в движение. Перфектно за пътници, които обичат да планират.

10. UVLens

На никого не му е приятно, когато изгори на слънце - изгарянето е болезнено, а и да си кажем честно, червеният цвят съвсем не отива на банският ни костюм. UVLens ни помага да се предпазим от слънцето, предоставяйки ни прогнози колко ултравиолетова светлина има в басейна, плажа или при барбекюто. Научете кои часове са с най-висок риск и от каква защита има нужда вашия тип кожа.

Oще: 4g  bandsintown concerts  eventseeker  google trips  guides by lonely planet  itranslate  jefit  open camera  overnight  roadtrippers  uvlens  vivacom  vivacom top 10  интернет  най-бързата мобилна мрежа в българия  покритие  приложения  приложения за лятото  приложения за пътуване 


Още от Приложения