IBM и Apple ще докарат 100 бизнес приложения на телефона ви | webcafe.bg
Mobilecafe

IBM и Apple ще докарат 100 бизнес приложения на телефона ви

Webcafe.bg
16.07.2014, 11:52 (обновена 02.12.2014, 17:00)

1 от 4 снимки Назад Напред

пъзел

Тим Кук и Вирджиния Ромети казват, че Apple и IBM са като парчета от пъзел, които си пасват перфектно.

Ако си спомняте технологичния пазар отпреди 20 години, сега ще ви изненадаме с едно немислимо сътрудничество - Apple и IBM си подават ръка и ще работят заедно за завладяването на бизнес сектора.

В съвместно интервю пред CNBC Тим Кук - CEO на Apple, и Вирджиния Ромети - CEO на IBM, обявиха, че двете компании са подставили началото на съвместна работа, която ще се изразява основно в осигуряването от страна на IBM на над 100 техногични приложения за корпоративни клиенти, както и облачна услуга, направени специално за Apple устройства.

В допълнение IBM ще използва добрата си мрежа по света и контактите си с големи бизнес клиенти, за да им продава iPhone и iPad.

И двете компании се надяват да спечелят от сделката - Apple опитва да пробие извън хората, които използват телефоните и таблетите им само за забавление, докато IBM има отчаяна нужда да излезе от поредицата от 8 тримесечия с понижения на приходите.

"Мобилните устройства, комбинирани с феноменалните продукти за обработка на данни и облачната технология преобразяват бизнеса и индустрията по исторически начини, позволявайки на хората да работят по нов начин," казва Ромети. "Сътрудничеството ни с Apple ще надгради над умението ни да въведем тези иновации при нашите клиенти по цял свят и ще затвърди лидерството на IBM в анализа, облака, софтуера и услугите.

"Истината е, че мобилните технологии не са навлезли активно в бизнеса", казва Кук в интерюто по CNBC. Според него запълването на дупката в пазара е голяма възможност за компаниите.

Интервюто пред CNBC и обявеното партньорство между двете компании е изненадващо, заради старата вражда между тях, датираща още от 80-те години.

„През 1984 г. бяхме конкуренти. През 2014 г. според мен едва ли ще се намерят други две компании, които да се допълват по-добре", казва Тим Кук в съвместно интервю с Ромети. „Това наистина е една епохална сделка".

Но и двете компании са евоюлирали през тези години. Докато Apple все още произвежда компютрите си Мac, основният акцент на компанията вече е в мобилните устройства. IBM от своя страна продаде бизнеса си с персонални компютри и лаптопи на Lenovo през 2005-та година и наблегна на бизнес софтуерни решения и поддръжка.

С няколко снимки в галерията горе ви припомняме войната между двете компании.

Oще: apple  ibm  ipad  iphone  mac  бизнес  приложения  реклама  сделка  сътрудничество 


Още от Приложения

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.