Заредете с Dopamine вашата музика | webcafe.bg
Mobilecafe

Заредете с Dopamine вашата музика

лебовскиMobilecafe
04.07.2016, 15:30 (обновена 16.07.2016, 17:41)
dopamine

Най-после достоен заместител на Winamp

Кога последно слушахте музика от компютъра си? Нямаме предвид онлайн радио, нито поточна музика, нито видеоклипове от YouTube, a музика, записана на собствения ви харддиск (някога поне така се правеше...)

А какъв музикален плейър ползвате?

Ако сте на операционна система Windows - няма да е странно, ако използвате Winamp. Дори при невъобразимото разнообразие на музикални плейъри и приложения, Winamp си остава предпочитан, заради достъпността и стабилността си музикален плейър, с непретенциозен и незатормозяващ сетивата интерфейс, който се отличава с големи възможности.

Но нужно ли е да ползваме програма, създадена преди почти 20 години (през 1997-ма, за да бъдем точни), за да слушаме музика днес?

Не и при наличието на Dopamine.

Този лек плейър е достоен заместител на Winamp. Приложението, разпространявано от платформата Digimezzo, е дело на белгийския програмист Рафаел Годар.

Архивът с инсталацията е само 5.5 МВ, самият плейър е удобен за управление и има красив и лесен интерфейс. И най-важното: удобен е за боравене с големи музикални архиви. Съвместимостта му с Windows 10 e добра, а сред езиците, на които можете да го настроите има и български.

Може и да има сбъркан пълен член, когато ви изписва "Използвайте цветЪТ на системата", но никой не е перфектен. А и действително трябва да се радваме при условие, че много софтуерни разработки изобщо не отчитат съществуването на българи на земята.

Dopamine ви призовава да изберете между светла и тъмна тема и няколко основни цвята (като за вас остава единствено да изберете "цветът"...)

Веднъж след като индексира мястото, където държите музиката си, Dopamine сортира колекцията ви по изпълнители, албуми и песни, според желанието ви.

Интерфейсът за търсене на песни и изпълнители е много по-добър, ясен, бърз и лесен за използване от този на iTunes. Ако сте свикнали с Media Library-то на Winamp - ще оцените високо това.

Разбира се, Dopamine не е напълно съвършен.

Липсват му някои функции, като например не поддържа изпълнение на музика от облак, но пък има Last.fm, намира обложки от нета, както и текстове.

Към момента Digimezzo работи и върху приложение за Windows Phone.

Ако всичко описано дотук ви звучи интересно и полезно, можете да свалите Dopaminе оттук, напълно безплатно.

Oще: dopamine  pc  win 10  winamp  windows  компютър  музика  музикален плейър  ново приложение  плейър  приложение  програма  ревю  слушане на музика 


Още от Приложения

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.