Най-опасното приложение за писане на текст в света | webcafe.bg
Mobilecafe

Най-опасното приложение за писане на текст в света

Webcafe, Thenextweb.com
14.03.2016, 19:22 (обновена 07.04.2016, 07:51)
най-опасното приложение за писане на текст в света

Снимка: © http://www.themostdangerouswritingapp.com

The Most Dangerous Writing App е приложение, предназначено за писатели с висок адреналин, защото трие всичко, написано дотук, ако се замислите дори и за 5 секунди

Да започнеш да пишеш, без значение дали става дума за разказ, роман, журналистически, научен текст или просто пост в блога, може да да бъде изключително усилие, дори за опитни автори.

Страхът да положиш мислите си на листа е сковаващ. Няма човек, минал през училище, който поне веднъж в живота си да не се е изправял пред "ужаса на белия лист".

За помощ в такива случи съществува приложението на име "Най-опасното приложение за писане на текст" (The Most Dangerous Writing App).

Този инструмент, който работи изключително и само онлайн, е създаден с единствената простичка цел: да ви накара да пишете.

Как работи?

Лесно. Просто определяте за колко време ще пишете - да кажем пет минути или половин час - и след това започвате да изливате своя поток на мисълта в прозореца - докато времето ви изтече.

Ако спрете дори и за пет секунди, всичко, което сте написали - изчезва.

Чудовищно, нали?

Всъщност, оказва се, че заплахата, която идва от приложението, че ще изтрие всеки момент написаното от вас, действа безотказно, като ви пришпорва да пишете, без да се замисляте, докато текстът не излезе сам изпод пръстите ви.

Така тренирате и бързината на мисълта си. А единственият начин да съхраните написаното е да издържите "в играта", докато не изтече отреденото ви време. Ако изгорите - (което е най-вероятното да се случи, освен ако не сте много опитен графоман - или професионален журналист), получавате надпис:

"Написахте еди-колко си думи за еди-колко си време, след което умряхте".

И можете да шернете постиженията си в Twitter.

След като опитате няколко пъти "Най-опасното приложение за писане на текст в света", вие гарантирано ще предпочетете да се захванете за текста, който толкова дълго време отлагахте.

И по възможност ще се опитате да го напишете в нормален текстов редактор... Там поне няма опасност написаното да изчезне.

Ако това приложение ви звучи познато, то, може би, е защото сте попадали на Flowstate - подобен онлайн инструмент за iOS и OS X.

За разлика от Flowstate обаче тук не трябва да инсталирате нищо и можете да го използвате от всеки браузер.

Успех в борбата с ада на собствената мисъл!

Oще: flowstate  the most dangerous writing app  журналистика  писане  писатели  приложение  приложение за писане на текст  работа  текстов редактор  ужасът на белия лист 


Още от Приложения

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.