4 приложения и технологии, от които не се нуждаем | webcafe.bg
Mobilecafe

4 приложения и технологии, от които не се нуждаем

лебовскиMobilecafe, Salon
16.02.2016, 15:51 (обновена 17.02.2016, 18:48)
селфи

Снимка: © S.E.L.F.I.E.

Четири невъобразими нови приложения и технологии

Джаджи, проложения за смартфони и таблети, както и всевъзможни нови занимавки ни заливат ежедневно. Новината е, че от повечето от тях не са ни нужни, за да не кажем, че са глупави и безсмислени.

Изданието Salon се впуска в дебрите на най-новите ненужни приложения, интернет услуги и джаджи, анализира ги и ги описва на широката публика, за да не се изкуши някой случайно да си инсталира или закупи съответното "изобретение".

Четирите технологични продукта, попаднали в черния списък на Salon, са следните:

1) S.E.L.F.I.E. (Self Enhancing Live Feed Image Engine)

Уморени сте от факта, че смартфона ви се вижда, когато си правите селфи в огледалото? Не ви е достатъчно дълга ръката, за да се самоснимате? Група учени намери перфектното изобретение, което да премахне вашите селфи-тревоги, смесвайки технологията и нарцисизма: The S.E.L.F.I.E.

Единственото, което трябва да направите, е да застанете пред огледалото на обозначеното място, да изчакате LED-осветлението да светне и да натиснете. Перфектното селфи е готово! Купете си подобно огледало за банята. Вижте тук как действа и как изглежда:

SELFIE Mirror from ISL on Vimeo.

2) Lumi Deco Nails

Искате ли нокти, който светват всеки път, когато "сърфирате" с пръсти по екрана на Android-ния си смартфон, таблет или друга технология, която поддържа функцията NFC (near-field communication)?

За 12 долара може да получите чифт от 16 изкуствени ваденки за нокти, снабдени с вграден сензор за LED-осветление. Ваденките, произведени от японската компания Takara Tomy Arts реагират с функцията NFC и светят, когато докосвате екрана.

Скоро ще бъде пуснато и приложение, с което ще може да управлявате фигурите, които да изписва LED светлината по ноктите. Така, когато пишете съобщения в тъмна стая, ще изглежда все едно правите свелинно шоу. Изключителна иновация!

3) Pluto Mail

Toва е услуга, подобна на Snapchat, но за изпращане на мейли. Както се досещате "мигновените мейли" след определен срок, изчезват. Услугата е интересна, но и донякъде безсмислена, защото, докато за незатормозяващо чат-общуване функцията с изчезването е полезна, то в известен смисъл да имаш пощенска кутия, която да не ти пази писмата, е безмислено.

4) "Leadership Pour Elles"

Това е френско приложение, разработено от френското Министерство за правата на жените. Макар и с добри намерения, то е напълно безсмислено. Приложението е създадено, за да съветва жените на работните им места как да се борят с дискриминацията, както и да подпомага световноизвестните със срамежливостта си французойки да искат увеличение на заплатите си.

Според Salon, проблемът е в съветите, които дава приложението.

То изисква да се направи "тест", който измерва начина, по-който мислите, по който се обличате, по който решавате ситуациите и съветева жените да бъдат мили, но не сантиментални, да се обличат скромно и да са послушни - изобщо всичко, което може да демотивира една жена на работното място.

Не на последно място е "златният" съвет: ако жените искат увеличение на заплатата - трябва да си го поискат от шефа си. Все едно те сами не могат да се сетят.

Oще: app  pluto mail  мейл  нови технологии  приложения  ревю на приложения  селфи  технологии 


Още от Приложения

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.