iTunes си отива, но не съвсем | webcafe.bg
Mobilecafe

iTunes си отива, но не съвсем

лебовскиMobilecafe
04.06.2019, 10:48 (обновена 04.06.2019, 15:46)
iTunes

Снимка: © Getty Images

Apple променя услугата, която предлага

Apple обяви, че ще сложи край на една от най-популярните си платформи - iTunes, като ще я замени с три по-модерни приложения: Music, TV и Podcasts. Така официално компанията разделя услугите си за слушане при macOS по начина, по който вече съществуват отделно в айфоните и айпадите.

Все пак iTunes няма да изчезне напълно - услугата ще е активна за използване като самостоятелно приложение за iOS и за Windows.

Всички закупени до момента песни и албуми ще бъдат достъпни на всяко от новото приложения. Активни ще останат и подаръчните карти от iTunes.

App-ът на компанията се появи преди близо две десетилетия и промени начина, по който хората слушат и купуват музика. И въпреки това новата посока не е изненадваща, след като отдавна компамнията се опитва да насочи потребителите си към абонаметната услуга Apple Music. В крайна сметка Apple може да увеличи приходите си, разчитайки на месечни такси, вместо да чака потребителя да си купи няколко песни.

Apple Music е приложение, фокусирано върху музика и персонализирани предложения, а другите услуги ще позволяват достъп до съчетано съдържание между мрежи като HBO, Showtime и оригинално съдържание на Apple.

iTunes съществува от 2001 година, а от две години по-късно стана възможно закупуването на музика, а с това се промени начинът, по който потребителите купуват музика във време, в което компаниите все още се бореха с интернет пиратство и сайтове за споделяне на музика. С относително интуитивен интерфейс и лесен начин за плащане, iTunes предлагаше много по-добро преживяване за потребителите си от която и да е друга платформа по това време.

Новите платформи и възможности за абонамент за различен вид услуги обаче водят до отлив от модела на iTunes. През годините Apple често са се сблъсквали с критиката, че техни услуги биха могли да предложат и по-смарт подход. Днес комапанията, която има 56 милиона абонати за услугата си, явно вече е готова да направи тази стъпка.

Ако iTunes се променя, то промяната няма да засегне потребителите на Windows, които ще могат да използват настоящото състояние на програмата. Това може да бъде добра, но и лоша новина - зависи дали сте се надявали да използвате новата програма за слушане на музика на Apple или не.

Oще: apple  itunes  music  podcasts  tv  подкастове  приложения 


Още от Приложения

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.