Нов бъг в iPhone X изнервя потребителите на Apple | webcafe.bg
Mobilecafe

Нов бъг в iPhone X изнервя потребителите на Apple

лебовскиMobilecafe, по TechRadar
05.02.2018, 11:59 (обновена 06.02.2018, 17:45)
iPhone X

Снимка: © Getty Images

Стотици оплаквания заляха форумите на Apple

Стотици оплаквания на потребители в интернет форумите привлякоха вниманието на Apple. Лъскавият и доста скъп най-нов модел - iPhone X - е само от три месеца на пазара, но вече показва, че може да има сериозни проблеми със софтуера. Смартфонът беше дълго чакан от феновете на компанията, но според последните данни търсенето му е доста по-ниско от предвижданото.

Тим Кук може би се е надявал с това неприятностите да се изчерпват, но уви.

Съобщения за нов бъг в смартфона развалят репутацията на струващия почти 1000 долара телефон.

Много от използващите iPhone X се регистрират във форумите, посветени на Apple, само за да се оплачат от забавяне в "събуждането" на екрана при входящо обаждане. Това от своя страна пречи на потребителя да приеме или отхвърли повикването.

Това забавяне, според изпиталите го, трае между шест и десет секунди и е накарало някои от потребителите изцяло да пропуснат обаждането. Потребител на сайта discussions.apple.com твърди, че често не може да види, че получава входящо обаждане, а чува единствено мелодията на звънене. Понякога забавянето е кратко и потребителите дори не го усещат, но има случаи, в които то продължава толкова дълго, че няма как да бъде пропуснато.

Решението на проблема е телефонът да бъде рестартиран. Това обаче разрешава неприятната ситуация само временно.

Някои клиенти споделят, че след рестартирането бъгът се е появил отново след по-малко от 12 часа.

Други казват, че този проблем се наблюдава и в по-старите модели на iPhone. Един потребител твърди, че същото се случва с неговия iPhone 6S и положението става все по-лошо с напредване на времето.

Забавянето в "събуждането" на екрана при позвъняване е един от първите сериозни бъгове в смартфона, с който Apple отбелязват 10-тия си юбилей. Информацията за него идва заедно с тази, че по-евтиният iPhone 8 е със значително по-високи продажби като това със сигурност се дължи и на по-изгодната му цена.

От компанията казаха, че ще предприемат спешни мерки и ще прегледат всички оплаквания за въпросния проблем. Как точно ще бъде разрешен той - предстои да видим.

Наскоро от ръководената от Тим Кук корпорация казаха, че с цел да направят устройствата си по-надеждни за клиентите си, няма да включат голяма част от новите си приложения към новата версия на операционната си система - iOS 12.

Освен това прецениха, че ще отложат смяната на дизайна на началния си екран за 2019-а година.

Междувременно призовават всеки собственик на iPhone X да се обърне към екипа за поддръжка на устройствата на Apple, за да сподели проблема си и да бъде упътен как да го разреши.

Oще: apple  iphone  iphone x  смартфон  телефон 


Още от Приложения

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.