Love me Tinder | webcafe.bg
Mobilecafe

Love me Tinder

лебовскиMobilecafe
17.08.2015, 02:52 (обновена 30.08.2015, 17:25)

1 от 10 снимки Назад Напред

tinder, тиндър

Снимка: © Tinder

Приложението е свалено от 50 милиона потребители след дебюта си през 2012 година и свързва около 26 милиона потенциални двойки на всеки 24 часа

Tinder не приема критиките добре. Приложението за срещи наскоро реагира остро срещу статия в септемврийския брой на "Vanity Fair", озаглавена „Tinder и апокалипсисът на срещите".

В статията си журналистката Нанси Сейлс изследва въздействието на app-овете за запознанства върху романтичния живот на младите хора. В САЩ повечето от срещите между младежи (и не само) се случват само благодарение на интернет.

"Приятна вечер в Манхатън, намираме се в спортен бар във финансовия дистрикт - всички "тиндват". Масите са пълни с млади мъже и жени, които през деня са били на лов за пари и сделки на Уол Стрийт, а сега "ловуват" гаджета", пише Нанси Сейлс. "Всички пият, без да отлепят поглед от телефона, прелистват снимки и търсят човека, с когото най-вероятно ще преспят вечерта."

Мъжете са състезатели по душа, а Tinder е още едно поле, където конкуренцията може да бъде победена. "Тиндарелки" - така един мъжете в бара нарича девойките от Tinder, с които е правил секс.

Друг от героите в статията обяснява, че Tinder е като да си поръчаш храна, само че си поръчваш хора.

Потребителите на приложението развиват нови способности. Един от младите мъже играе свой "text game" - това е умението да вкараш в леглото си момиче само чрез съобщения. Тези мъже не търсят сериозни връзки, но по всички личи, че и "тиндарелките" са на същата вълна. Може би не всички. Една от героините в статията на Нанси Сейлс казва, че Tinder  е тотален апокалипсис за срещите. Цялата култура на ухажването или ако предпочитате - на свалката, развивана столетия наред, е пометена от едно мобилно приложение.

"Tinder е гаден", казват младите, но продължават да го ползват.

След публикуването на материала създателите на приложението доста се обидиха. Последва потоп в Туитър, в който Tinder критикува „Vanity Fear" и дори обвинява изданието в едностранчивост.

"Разочароващо е как Vanity Fair си мислят, че хората, които показват в статията си, са представителни за всички потребители."

 

Какво всъщност е Tinder и кой го ползва?

Изследване показва, че около една трета от хората, търсещи любов чрез мобилното приложение Tinder, вече са женени.

Mъжете са повече от жените, като съотношението е 6:4.

По-голямата част от потребителите на платформата за онлайн запознанства - 45 процента, са на възраст между 25 и 34 години.

Около 38 на сто са във възрастовата група между 16 и 24, а един процент - между 55 и 64 години, показва проучване на GlobalWebIndex.

Малко над 54 процента от потребителите описват себе си като неженени, 30 процента са женени, а 12 на сто имат връзка. Останалите 4 процента посочват, че са разведени, овдовяли или "друго".

Регистриралите се в Tinder получават снимки на хора с подходящ профил и могат да „плъзнат" фотографиите надясно, което означава "да", или наляво за "не". Само когато двама души се харесат взаимно, те получават възможност да си изпратят съобщение.

Приложението е свалено от 50 милиона потребители след дебюта си през 2012 година и свързва около 26 милиона потенциални двойки на всеки 24 часа. След старта му са направени над 1.6 милиарда плъзгания.

Искате или не, Tinder е една от новите мании на младите. Вижте в галерията най-важните неща, които трябва да знаете за приложението за запознанства.

В България Tinder също е доста популярен.

 

Oще: tinder  венити феър  запознанства  приложение  секс  тиндър 


Още от Приложения

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани