Целта на Tinder не е да се срещнете с когото и да било | webcafe.bg
Mobilecafe

Целта на Tinder не е да се срещнете с когото и да било

лебовскиMobilecafe, по The Outline
21.02.2018, 12:16 (обновена 22.02.2018, 13:23)

Последното, за което ви помага той, са запознанствата

Замисляли ли сте се за математиката, която стои зад Tinder? Само че не за официалните цифри и статистики, ако въобще има такива, а за опита ви с приложението за срещи - вашия или на ваши познати.

Нека предположим, че прегледате 100 човека, от които си харесвате 50. Със суайп (приплъзване на профилната снимка) надясно показвате на тези хора, че ги харесвате. С 25 се получава така нареченото "съвпадение" - харесването е взаимно.

Да речем, че започвате да си пишете с 18 от тях.

Двама обаче се оказват или напълно неграмотни, или автоматични ботове. Двама веднага ви казват нещо невероятно гнусно, което включва аспекти от вашата интимна анатомия. Петима ви пишат просто едно "здравей", от което следва, че не са достатъчно интересни, за да завържете диалог.

Един започва да ви обяснява световната конспирация около 11 септември. На един не отговаряте достатъчно бързо и това го кара да ви изпрати три съобщения едно след друго - голям предупредителен знак за опасност в онлайн общуването.

С другите седем явно си струва да се запознаете по-обстойно. Продължаваме с математиката...

Двама изчезват след размяната на няколко съобщения, само за да се появят след няколко седмици или дори месеци с репликата "Извинявай, но бях много зает/ Бях извън страната/ Бях на почивка, но ще се радвам да се видим!". Оказва се, че друг не живее във вашия град, просто е на гости и си търси компания. С останалите четирима активната размяна на съобщения продължава...

... както и математиката...

Трима от тях се оказват толкова заети, че когато се опитвате да си уговорите среща на живо, те я отлагат три поредни пъти. За последния, с който уточнявате среща очи в очи, има три варианта - също изчезва като призрак, забравя или действително идва в уречения ден и час. Следователно са ви необходими десетки суайпове надясно, за да докарате един човек на стола срещу вас в бара или ресторанта.

Тези десетки суайпове се преобразуват в доста минути и дори часове, в които изпозлвате приложението, и то без дори да разглеждате подробно профилите в него. Всичкото това време - само за да излезете на една-единствена среща...

Можете да се оправдаете с липса на късмет - сигурни сте, че на някои хора им върви далеч повече с Tinder.

Дори сте чували за такива, които вече са от години заедно. Но в крайна сметка приемате, че сте една нормална и приятна личност без нищо смущаващо в описанието си към профила в приложението. И въпреки това истината е една - отнема много време и усилия, за да си уредите дори и една среща.

Докато логаритмичната скала за успех (100 става 50, 50 става 25, докато най-накрая 25 става едно) е достатъчно обезкуражаваща, това, върху което наистина трябва да се фокусирате, са "съвпаденията". От 25 съвпадения, които означават харесване и от двете страни, само едно се трансформира в среща. Явно целта на Tinder не е да срещнете когото и да било.

Сетете се за начина, по който преди са се запознавали хората - два часа обличане и подготовка, може би малко питие вкъщи за по-малко напрежение, физическо придвижване до заведението, оглеждане на терена, разговори, размяна на сигнали и, евентуално, прибиране с някого (в зависимост от случая). Всяка такава вечер е подобрявала уменията за общуване и за представяне пред околните в най-добрата светлина.

В Tinder по подразбиране се представяте в най-добрата си светлина.

Така сте си направили профила, че да изглеждате като най-привлекателното си и популярно "Аз" с най-интересните занимания и хобита. Всеки път, в който отворите приложението, можете да се уверите колко сте готини, и то докато си седите на дивана. Няма нужда да се преобличате, да се преструвате или да се чудите дали ви харесват.

В крайна сметка все на някого ще му допадне това, за което сте се представили. Друг е обаче въпросът пука ли ви достатъчно, за да положите усилия за реална среща. Има го и натискът дали въобще ще можете да покриете очакванията, създадени от бляскавия ви Tinder профил.

Като че ли преди хората в Tinder поне се преструваха, че има смисъл в цялото това суайпване надясно, но вече всички са твърде отегчени и изморени.

Ако стигнете до съвпадение с някого, се чувствате оценени и той се чувства оценен. Вие се чувствате оценени, че той се чувства оценен и така нататък. А накрая можем да се върнем обратно към single живота си, доволни, че не ни се е наложило да вършим твърде много работа за всичко това. За тази цел Tinder е страхотен. За реални срещи - определено не...

Oще: tinder  запознанства  онлайн запознанства  приложение за запознанства  срещи  съвпадения  тиндър 


Още от Приложения

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.