Българка оглави бизнеса на Viber за Централна и Източна Европа | webcafe.bg
Mobilecafe

Българка оглави бизнеса на Viber за Централна и Източна Европа

лебовскиMobilecafe
12.10.2015, 14:01 (обновена 20.10.2015, 12:48)
даниела иванова

Снимка: © Viber

Даниела Иванова е новият мениджър бизнес развитие на Viber и ще отговаря за партньорствата на локално ниво, каито ще се отразят върху услугите, ползвани от 27-те милиона абоната в Централна и Източна Европа

С регистрирани около 606 милиона уникални потребители, Viber се нарежда сред водещите приложения за мобилна комуникация в света.

Чат съобщения, възможност за интернет телефония, избор за изпращане на огромно количество разнообразни, разделени по теми (и най-вече безплатни) стикери, възможност за изпращане на снимки и видеа, както и доста приятна десктоп версия - какво повече може да се желае?

В Централна и Източна Европа потребителите оценяват доста високо качествата на Viber като комуникационно приложение.

Тук компанията отбелязва изключителен прираст на потребителите в региона, като се нарежда в топ три на местата по света с най-голям ръст на уникални потребители.

Тази тенденция намира отражение и в бизнес екипа на Viber.

След назначението на Атанас Райков като Генерален мениджър за Централна и Източна Европа, Viber разшири мениджърският си състав в региона с назначаването на още един българин:

Даниела Иванова на позицията "мениджър бизнес развитие".

Разрастването на екипа е част от стратегията на Viber за засилване на позициите в региона чрез използване на локален подход за изграждане на партньорства и маркетинг.

Според Ярон Шахтман, директор бизнес развитие на Viber, назначаването на Даниела Иванова е от изключителна важност за продължаването на тази тенденция в региона.

"Радостни сме, че Даниела се присъединява към нашия екип и ще ни помага да създаваме интересно съдържание и маркетинг стратегии с партньори на местно ниво", коменитра и Атанас Райков.

Като причина за назначаването й на тази позиция, той посочва нейния сериозен опит в разработването на успешни дигитални партньорства, който се допълва от сериозния й международен професионален опит.

От 3 години българката работи за SoundCloud в Берлин.

Сега тя се връща в България, за да се присъедини към екипа на Viber. Даниела ще отговаря за разработването на бизнес портфолиото на компанията, като първоначалният фокус бъде върху държавите България, Сърбия, Хърватска, Гърция и Унгария - водещи пазари от гледна точна на статистика и потенциала за развитие на 27-милионната база на Viber от потребители в Централна и Източна Европа.

Основна задача на Даниела ще бъде да привлече партньорства на местно ниво, които да отговарят на нуждите на местните потребители и които да постигнат целта на Viber да предоставя възможност на абонатите си да споделят по най-лесен и достъпен начин положителните моменти в техния живот всеки ден.

Част от стратегията на Viber е да създава нови и развлекателни функции за абонатите и да ги включва както в използването на разнообразни забавни колекции от дигитални стикери, така и в дискусии в реално време, по-известни като Public Chats. Чрез тези "чатове" потребителите могат да следят и взаимодействат с известни имена от шоу бизнеса, спорта, музиката.

"Много съм развълнувана да съм част от екипа на Viber и да работя за изграждането на нови бизнес възможности както за Viber, така и за партньорите на компанията. Моята основна задача е да създаваме интересни изживявания и добри маркетингови решения за нашите потребителите от държавите в Централна и Източна Европа, докато промотираме всички развлекателни функции на Viber ", са думите на Даниела Иванова.

Oще: viber  висш мениджмънт  даниела иванова  мениджмънт  мениджър бизнес развитие  приложение  приложение за мобилна комуникация 


Още от Приложения

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани