Снимай директно в GIF-ове | webcafe.bg
Mobilecafe

Снимай директно в GIF-ове

лебовскиMobilecafe, по The Verge
06.12.2015, 00:12 (обновена 10.12.2015, 11:25)
dsco

Целият процес е замислен да бъде максимално опростен и изгладен, така че да се улесни споделянето.

Приложението за фоторедактиране VSCO Cam си спечели милиони потребители заради филтрите и ефектите, направени с вкус.

Неговото влияние може да се види дори и в начина, по който Instagram разработи новите си инструменти за редактиране и обработка на снимките в последната година. Но VSCO е компания, която е много повече от само VSCO Cam - в последните две години тя създаде общност, пусна собствена блог-платформа и финансира различни творчески инициативи.

Сега тя представи първото си ново приложение след VSCO Cam за Android през 2013: приложението за създаване на GIF, наречено DSCO.

Новият софтуер, достъпен за iPhone, позволява да правите кратки GIF анимации (до 2.5 секунди), да добавяте базови филтри и да ги споделяте във вашия VSCO акаунт.

После те могат да бъдат споделяни и в други социални мрежи - и DSCO записва както GIF, така и MP4 видео в галерията на телефона за всяка от тях, позволяващи споделяне в по-късен момент. Интерфейсът на DSCO е много пестелив и много от функциите в него несъмнено приличат на Snapchat по простотата си, а и се забелязват ясни сходства с току-що представеното от Instagram приложение за GIF, наречено Boomerang.

Изпълнителният директор на VSCO Джоел Флори казва, че DSCO е създадено заради настояване от общността на VSCO, чиито членове искат повече творчески инструменти вместо обикновените статични снимки.

Флори отбелязва, че докато е траело вътрешнофирменото му тестване, DSCO бързо е станало най-масово използваното приложение в компанията.

DSCO стартира с 5 настройки за фино адаптиране на GIF след създаването му, като допълнителните опции са предвидени за по-късна версия. Флори твърди, че компанията ще предложи различни промоционални функции след официалния старт на софтуера, включително "MTV", която ще е достъпна за употреба само за седмица.

Поне засега броят инструменти за редактиране, достъпни в DSCO, е много по-малък от този, който предлага основното приложение за статични изображения и това прави DSCO по-лесно за употреба от по-широка база потребители.

Много от функциите на DSCO изглеждат подобни на тези, присъстващи в Snapchat, но полученият краен ефект е забележимо различен.

Вместо снимки или видео, които изчезват след кратко време, всеки DSCO GIF веднага се публикува във VSCO акаунта на потребителя, където се запазва за неопределено време, освен ако самият потребител не го изтрие.

Целият процес е замислен да бъде максимално опростен и изгладен, така че да се улесни споделянето.

Това е много различно от начина, по който много фотографи използват VSCO Cam, където софтуерът насърчава по-бавен, методичен подход към създаването, редактирането и споделянето на конкретното изображение. И вероятно е по-близо до начина на употреба на Snapchat, отколкото VSCO биха си позволили да признаят.

DSCO засега съществува само във версия за iOS, като Флори не се ангажира с обещание, че ще бъде пусната Android версия в близко бъдеще. Засега според него VSCO концентрират усилията си върху изравняването на възможностите на VSCO Cam за Android с iOS версията, преди да въвеждат нови приложения в платформата на Google.

Понастоящем има много потребители на VSCO Cam за Android, според Флори дялът е 55/45 процента - iOS спрямо Android, така че няма да е изненадващо, ако DSCO рано или късно се появи и за Android.

За момента, DSCO е първият поглед към света извън VSCO Cam, което наскоро бе ребрaндирано само на VSCO. Общата цел явно е потребителите да споделят повече неща във VSCO акаунтите си, независимо дали става дума за статични изображения, подвижни GIF анимации, или по-дълги алтернативи. С DSCO, GIF вече е част от VSCO-света.

Oще: appstore  dsco  instagram  ios  iphone  snapchat  vsco  vscocam  инструменти за редактиране на снимки  мобилни технологии  мобилно приложение  смартфон  филтри  фоторедактиране 


Още от Приложения

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.