Тя създаде приложение за милиони | webcafe.bg
Mobilecafe

Тя създаде приложение за милиони

лебовскиMobilecafe, Еntrepreneur.com
24.08.2016, 14:31 (обновена 02.09.2016, 12:59)
тара рийд

Снимка: © zapier.cachefly.net

Тара Рийд, която вече живее в Детройт, решава да измисли платформа, която да улесни хората при избора им на декорация или произведение на изкуството за дома. Така се ражда Kollecto

Когато се нанася в новия си апартамент в Сиатъл, Тара Рийд не знае откъде да започне с обзавеждането.

Докато гледа белите стени, изведнъж й хрумва, че задължително й трябва картина за стената. "Вече бях започнала да се интересувам от  изкуство и внезапно се ядосах колко трудно и трудоемко е да намериш картина, която да закачиш на стената", казва тя. "Осъзнах, че ако искам да намеря храна, музика, модни дрехи, филми - винаги има приложение, което да ме ориентира. Но за произведения на изкуството нямаше нищо подобно".

Така Рийд, която вече живее в Детройт, решава да измисли платформа, която да улесни хората при избора на декорация или произведение на изкуството за дома. Така се ражда Kollecto.

"Първо си представях, че приложението ще бъде ориентирано към света на услугите, исках да има видео чат, който да свързва хората със специалист по декорацията. После разбрах, че съм надценявала доколко хората се чувстват удобно да говорят за изкуство", казва тя.

"Знаеш какво харесваш и не харесваш, но това не означава, че не се стряскаш, ако трябва да говориш със специалист по изкуството".

Рийд, която е работила в областта на маркетинга за Microsoft и Foursquare, няма дори елементарна представа от програмиране.

Но в крайна сметка тя използва смесица от вече съществуващи технологии, за да създаде удобно за използване приложение.

Kollecto използва бот, който прекарва потребителите през нещо като въпросник и след това предлага избрани произведения на изкуството на база на техните вкусове.

Успехът на Kollecto отвежда Рийд до лекциите на TED, където тя обяснява на други предприемачи как да направят приложения, без да програмират.

Днес Тара Рийд разполага с нетно състояние от повече от 1 млн. долара, благодарение на приложението.

Нейните съвети към предприемачите са простички. Тя им препоръчва просто да действат.

"Много хора закъсват, когато се опитват да създадат нещо перфектно, но когато използваш смесица от платформи, вместо да програмираш цяло приложение, можеш да си по-гъвкав и да не се боиш от промяната", казва тя.

"Когато ме молят за съвет, им казвам: напред! Може и да се обърка нещо, но няма как да знаете преди да проверите опасенията си с действия".

Oще: foursquare  kollecto  microsoft  ted  детройт  предприемач  сиатъл  тара рийд  технологии 


Още от Приложения

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.