10 от най-умните иновации в мобилните технологии за 2018-а | webcafe.bg
Mobilecafe

10 от най-умните иновации в мобилните технологии за 2018-а

лебовскиMobilecafe
29.11.2018, 15:53 (обновена 03.12.2018, 09:38)

1 от 10 снимки Назад Напред

oculus go

Снимка: © Facebook

Oculus Go

Oculus Go е първата система за виртуална реалност, която създава пълноценно усещане за потапяне в изкуствената среда, без да има нужда от допълнителен скъп гейминг-компютър. Устройството ползва LCD дисплей с резолюция 2560х1440 пиксела, с по-добра разделителна способност от Oculus Rift. Вградената аудиосистема във визьора допринася създава озвучаване, което е много добре регулирано спрямо слуха - може да убеди всеки, че зад гърба му се крие истинско зомби.

Oculus Go се появи на пазара с над 1000 опции за преживявания във виртуална среда - от приложения за медитация в пълен покой до симулация на екстремни обиколки с увеселително влакче. Цялото устройство тежи под 500 грама и представлява огромна крачка напред по пътя на VR от нишово забавление за гейминг общността към масовата публика.

2018 г. беше годината, в която изкуственият интелект се усъвършенства все повече и вече има амбицията да разрешава много по-комплексни проблеми - от автоматично професионално редактиране на снимки или гласов алгоритъм за резервиране на маса в ресторанта по телефона, през системи за поддръжката на паркове или засичането на инциденти в затворени мрежи.

Ефектите от технологичните изобретения се превръщат в стандарт, с който свикваме до такава степен, че го приемаме за даденост - докато не направим сравнение с инструментите, които сме ползвали само преди година-две.

Много от важните иновации при мобилните технологии остават невидими за очите, макар че имат потенциал да променят начина, по който гледаме на света.

Затова всяка година журналистите от Popular Science създават класация на най-важните нововъведения - включително, при умните джаджи като телефони, камери, дронове и др.

В галерията можете да видите 10 от най-важни иновации в тази сфера.

Oще: добавена реалност  дронове  иновации  камера  мобилни технологии  наука  очила за виртуална реалност  технологии  фотография 


Още от Ревю

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.