Най-находчивите антипиратски мерки, вградени в игри | webcafe.bg
Mobilecafe

Най-находчивите антипиратски мерки, вградени в игри

Иво Цеков
19.05.2019, 13:17 (обновена 21.05.2019, 07:37)

1 от 7 снимки Назад Напред

Crysis Warhead

Crysis: Warhead

Ако не ви се дават пари за самостоятелния експанжън на емблематичния шутър Crysis, пиратското му копие ще ви сблъска с неприятна изненада. Оказва се, че разработчиците са заменили всички куршуми в играта с... пилета. Живи ли са те? Трудно е да се каже, тъй като излитат с такава тежест и инерция, че гравитацията буквално ги забива в земята. Това пък прави тази антипиратска мярка малко нелогична, тъй като дори започва да помага на играчите. Изстрели с помпа от близко разстояние дават смъртоносни пилешки залпове, а автоматичните оръжия ги запращат на разстояние с ужасяваща скорост. Да не говорим, че няма нищо по-забавно от това да засипете с пилешки муниции враговете си, докато те пищят безпомощно и крещят "Stop that!"

Борбата с пиратството е постоянно, непрекъснато и безплодно предизвикателство за разработчиците и издателите: ако хората искат да играят, без да плащат за това, шансовете да намерят начин остават големи.

Но това не означава, че разработчиците не могат да отвръщат на удара.

Много от тях са използвали находчиви и забавни методи през годините, за да тормозят пиратите, да прекъсват незаконните им гейм сесии и дори да ги подведат да се разкрият.

Най-забавен за околните е именно последният вариант. Понякога пиратите да се оплакват на компанията-издател или публикуват видеоклипове със своите „бъгове", само за да се окаже, че те са специално предвидени за случаите, когато играта засече, че ползвате нейно пиратско копие.

От Arkham Asylum през Red Alert 2 до Grand Theft Auto 4, представяме ви някои от най-находчивите трикове за борба с пиратството, вградени в самите игри.

Oще: batman arkham asylum  command & conquer  crysis warhead  grand theft auto  gta  quantum break  red alert 2  remedy  serious sam  the sims 4  антипиратски методи  батман  безсмъртно  бойни единици  бъг  бъгове  видеоигри  гейминг  геймъри  експлозия  игри  клатене на камерата  куршуми  летене  находчиви  пикселизирано  пилета  пирати  пиратска препаска  пиратско копие  пиратство  превръзка  разработчици  скорпион  тормоз  ускоряване  форуми 


Още от Ревю

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.