Погледнете нагоре: София през погледа на 5x оптичното увеличениe на Huawei P30 Pro | webcafe.bg
Mobilecafe

Погледнете нагоре: София през погледа на 5x оптичното увеличениe на Huawei P30 Pro

СтаниславСтанислав Касчийски
23.04.2019, 15:19 (обновена 25.04.2019, 17:22)

1 от 17 снимки Назад Напред

Huawei P30 Pro

Снимка: © Webcafe.bg

Вижте необработени кадри от 5х камерата на Huawei P30 Pro в галерията.

Някои използват телефоните си основно, за да говорят по тях. Други чатят. Трети играят игри, гледат сериали. Има обаче и едни собственици на телефони, които толкова много се зарибяват по това какво може устройството им, че не спират да снимат. Такива често са собствениците на Huawei телефоните от P серията.

Huawei P30 Pro е вече достатъчно време в продажба, за да могат първите му притежатели и техните приятели да се убедят в предимствата на камерата му. И да напълнят социалните мрежи със снимки на луни посрещ нощ.

И това не трябва да ни учудва. Най-новият флагман на Huawei прави солидна стъпка спрямо предшественика си в същата серия - P20 Pro, който първи, преди година въведе тройната Leica Camera с основен сензор от 40 MP, още - 3х увеличения и монохромен сензор.

P30 Pro има приятни неща като пръстов отпечатък в екрана, възможност за обратно безжично зареждане, по-голяма батерия, която се пълни по-бързо и издържа повече. Всичко това с по-добър дизайн, екран със заоблени ръбове и да не забравяме - новото поколение чипсет Kirin 980.

И макар скокът да е голям спрямо година назад, всичко това, което изброихме го има и в другия флагман на Huawei - по-бизнес ориентираният Mate 20 Pro.

И тук идва камерата.

При P серията традиционно акцентът е именно при нея и този път не останахме разочаровани.

От потребителска гледна точка имаме две основни предимства - изненадващо добро представяне при ниска осветеност и петкратно оптично приближение. Последното дори е комбинирано с 10-кратно хибридно увеличение, което позволява изображенията от сензорите да се координират чрез софтуер и направят още по-приближена снимка и то с прилично качество.

От технологична гледна точка имаме и някои подобрения като изцяло нов сензор, в който са заменени RGGB матрицата с RYYB - тоест, вместо добре познатото ни червено, зелено, синьо имаме червено, жълто, синьо. Трик, който позволява на сензора в телефона да приема повече светлина - нещо, което дава по-добри детайли при снимките и всъщност помага за постигането на невероятни нощни снимки на телефона - независимо дали ги правите със специалния няколко секунден режим или просто насочите и снимате.

Да не забравяме и наличията на четвърта "камера", т.нар ToF сензор, който не вижда като нормална камера, а разчита дълбочината на пространството пред него, разграничавайки коя част от изображението на какво разстояние е и правейки своеобразна 3D карта.

От друга страна, ако погледнете до него, най-долу ще видите, че едната камера изглежда доста по-разична от всички останали. Под лещата се вижда нещо квадратно, което не е най-традиционната гледка на гърба на телефон.

Това е така, защото самият сензор не стои там, а встрани и пред него има други лещи. Иначе казано - чрез използването на перископ и "легнала камера" Huawei успяват да направят приближение, което е математическо невъзможно при конвенционалния метод на камерите.

И понеже много се впечатлихме от тази концепция, решихме да видим на живо какво можем да правим с нея, подбирайки любимите си кадри на София, каквато не сме я виждали досега.

Oще: huawei  huawei p30 pro  камера  легнала камера  перископ  ревю  смартфон  смартфони  снимане  снимки  технологии  фотография 


Още от Ревю