Джобният анти-смартфон от Русия | webcafe.bg
Mobilecafe

Джобният анти-смартфон от Русия

лебовскиMobilecafe
27.12.2015, 23:59 (обновена 27.01.2016, 14:32)
elari cardphone

Снимка: © Elari

Elari CardPhone е с големината на кредитна карта

Русия отдавна търси място на свръх-конкурентния пазар на мобилни технологии. Вместо да направи пробив с по-мощен, по-достъпен или по-иновативен модел смартфон, обаче, руската компания Elari създаде CardPhone.

Изобретението е с размерите на кредитна карта, а на пръв поглед изглежда по-скоро като калкулатор с Bluetooth, отколкото като телефон.

Устройството тежи само 42 грама и може да работи като самостоятелен мобилен телефон или като допълнение към традиционния смартфон.

Основното предимство на Elari CardPhone е възможността за синхронизация с мобилни устройства на базата на iOS и Android - така телефонът може да действа като резервно устройство, в случай че iPhone-ът ви остане без батерия.

Самият CardPhone има отделен слот за microSIM-карта и побира телефонен указател с 500 контакта.

Анти-смартфонът (както го нарича производителят) има приятен дизайн - клавиатурният блок без подсветка заема 2/3 от пространството, като е изцяло покрит от монолитно парче гума с малки вдлъбнатини около копчетата.

Останалата част от предната му част е отделена за монохромен двуредов екран с размер от 1,1 инча. Задният панел е изпълнен от матирана пластмаса в четири цвята: черно, бяло, синьо и оранжево. Размерите на телефона са едва 86 х 48 х 5,5 мм.

Очевидно габаритите на CardPhone са принудили дизайнерите да направят компромиси с част от функционалностите му - батерията от 220 mAh издържа само 3 денонощия в режим на покой и 3 часа в режим на разговори.

CardPhone може да управлява музикалния плейър на смартфона, има собствен диктофон, будилник, калкулатор, няколко звукови профила за различни ситуации, базови настройки (включително с меню на български език) и функцията Anti-Lost (сигнал за известие при загуба на Bluetooth-връзката).

При желание можете да четете и изпращате sms-и, макар че дребният екран прави тази функционалност доста неудобна.

Телефонът има своите недостатъци - за да можете да го зареждате, трябва да си носите специалната приставка, която се закача за задния капак на устройството, след което се включва в електрическата мрежа с miniUSB-кабел.

Качеството на звука и чувствителността на микрофона също не могат да се определят като особено високи.

Благодарение на компактния си размер CardPhone може да се вмести във всеки джоб или дори в портфейла ви. Това е телефон с базови функции за особени ситуации, при които не можете да използвате основния си смартфон.

Oще: bluetooth  cardphone  elari  elari cardphone  автономен телефон  анти-смартфон  дизайн  зареждане  калкулатор  мобилни технологии  русия  руска технология  смартфон  телефон 


Още от Ревю

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 13.07.2014, 21:16

32 Бегущий Волк | 31.12.201512:28

Докс,

Сега ти виждам коментара, който ме касае! Бъркаш двата щата - Аляска и Аризона! Много щастлив И двата започват с "А", но единият е на южната американска граница.

В Европа не се занимават със селскостопански труд. Земята отдавна е в стопанства, те са собственост на фермери, фермерите получават субсидии и плащания по Общата Аграрна Политика на ЕС. За работниците при фермерите няма субсидии и дотации, а се подчиняват на общите национални правила за Мин. Раб. заплата (МРЗ). Работникът не е собственик и няма да получи плащания за единица обработваема площ, брой отглеждан добитък или като " Млад фермер".

Останалото ти го е казал Деоуин - колкото и да е тежко да копаш картофи на ръка, цената на този труд е много по-ниска от труда на програмиста, защото всеки с малко усилия ще бъде приучен да копа, но ще отнеме дълго да стигне до програмиране. А и толкова е търсенето на такъв труд.
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 21.06.2014, 15:10

31 VK | 31.12.201501:46

"Нямам хабер какво представлява новият руски смартфон."
-----
Първо - не е сматрфон , второ е малко спорно дали е руски, трето.... бе толкоз приказки изприказвахте, ама два реда за пустото устройство не казахте - струва ли си, или не си струва, тиа 30-40 $ дет го продават!
Аре , сори че ви развалих високо-интелигентния спор, кой труд колко чини, и дали "Made in China" е равно на "Сделано в Русия" , ма не се коркайте, давайте по темата, важна си е - дека програмисто ке умре без леб , ко не е селянино, дет да го сее Усмивка
Та кои е по -важен от двамцата, така и не разбрах ?
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.09.2011, 21:56

30 deowin | 31.12.201500:38

>Поне в научните среди, включително и в САЩ то отдавна е отхвърлено. Явно четеш вестници и списания от будките, а не сериозни научни разработки

Звучи сякаш ти, от друга страна, четеш "сериозни научни разработки". Би ли ме насочил към няколко примерни? Ако може да не е линк към филмите от серията Zeitgeist.

Също, още чакам за поне един пример на "нормална" държава, в която тракторист получава (поне) колкото инженер, архитект, юрист, доктор. Ти изглеждаше убеден, че такава съществува.

>защо на това телефонче му викат, че е руско бе?

Вече отговорих в коментар 9.
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 07.04.2014, 19:50

29 dedo adji | 31.12.201500:32

Нямам хабер какво представлява новият руски смартфон. Изпитвам достаъчно затруднения с новото леново, което си купих преди седмица. Но съм забелязал, че национални наименования се приписват гьотере, без особена връзка.
В Русия на руската салата и казват оливие
В Канада не знаят, че носят канадки.
Шведите не знаят, че има шведска отвъртка.
В Русия на ъглошлайфа казват болгарка.
В Англия наричат сифилиса френска болест, а във Франция испанска.
В Холандия не ззнаят, че холендър е тръбопроводен съединител
И пр., и др., и т. н.
А иди го разбери.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 25.04.2014, 23:55

28 Dox | 31.12.201500:19

Разбира се, че грешиш.
Защото гледната ти точка изхожда от изцяло погрешната теза, че всичко се определя от съотношението търсене/предлгане. Ма там при вас още ли битува "непогрешимостта" на това схващане? Поне в научните среди, включително и в САЩ то отдавна е отхвърлено. Явно четеш вестници и списания от будките, а не сериозни научни разработки. Случайно да си чул или да ти е минавало през ума, че в днешно време търсенето обикновено не означава платежоспособно търсене, както и че платежоспособното ""търсене" в повечето случаи не е търсене, а просто борба със скуката?

Но да оставим това. Вече ти казах, че заплащането на труда е друга тема.

Пак те питам, Свински - защо на това телефонче му викат, че е руско бе?
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.09.2011, 21:56

27 deowin | 30.12.201523:53

>нормалните държави си Е добре заплатен

От моя гледна точка в нормалните държави всяка професия е добре заплатена, защото "добре заплатена" означава единствено "заплатена съразмерно на търсене/предлагане". В това отношение дори България е доволно нормална държава според мен.
Но, ако вместо горното тълкуване, се опитваш всъщност да кажеш, че в "нормалните държави" (кои са те - Русия, КНДР?) професиите, свързани със селското стопанство, са високо заплатени, сравнени със стандарта на живот на държавата, то предполагам можеш да дадеш поне една такава примерна държава, със съпътстващата статистика, която показва как там тракторист получава (поне) колкото инженер, архитект, юрист, доктор.

Засега звучи сякаш ти се занимаваш със селско стопанство, дразни те, че приходите ти са ниски, и се опитваш да си намериш опрадвание в това, че не живееш в "нормална държава", където хората, несъмнено, биха оценили високо твоите умения по картофокопане, торориене и вимеизстискване. Естествено, може и да греша.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 25.04.2014, 23:55

26 Dox | 30.12.201523:30

Имаш такова чувство, защото май водиш диалог със себе си, а не четеш какво ти казват /пишат/ други.

По тази причина се подведе и в коментар 23 започна да обясняваш защо селско-стопанският труд ТРЯБВА да е по-ниско заплатаен, при условие, че преди това аз обясних, че той не само че не трябва да е ниско заплатен, а в нормалните държави си Е добре заплатен.

Пак те подсещам, че всеки труд е еднакво важен и значим /от където тръгна спора/, ако е обществено необходим. Заплащането е друга тема.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.09.2011, 21:56

25 deowin | 30.12.201523:17

>защо работещите в селското стопанство са 10-20 процента

Защото с толкова работещи се задоволява търсенето на такава продукция.
По същата причина чистачите на улици не са 99% от населението, макар че вероятно 99% от населението може да чисти улици - просто няма търсене за толкова много от този тип работа, без търсене няма възнаграждение, без възнаграждение хората не щат да работят.
А аз имам чувството, че обяснявам на тригодишно хлапе.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 25.04.2014, 23:55

24 Dox | 30.12.201522:36

Свински,
Честно, не съм очаквал, че може да се изложиш до такава степен. Ма какво ти излагане бе, - направо се осра. При това така, че мирише чак до екватора.

Уж си в Америка и би следвало да си образован, знаещ, и т.н., но се оказва, че май само дереш гащи по чиновете там.

След като толкова малко хора могат да извършват квалифициран труд изискващ образование, опит, креативност и т.н., защо работещите в селското стопанство са 10-20 процента? А не 90%? Бих те попитал ти дали гледаш прасета и крави, защото до сега не съм чул да си се прославил като креативен, с опит, с образование и т.н. А, сори, може би не гледаш крави, ами кОпаш картофи.

И още нещо "хамериканецо" - ако нещата бяха такива, каквито са в твоята американска глава - отдавна никой нямаше да произвежда нито картофи, нито мляко.

За това - най-добре си зарий ти главата, но ..... не в картофите, не! Не и в лайната. Те са ценни. Просто се зарий под завивките.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.09.2011, 21:56

23 deowin | 30.12.201517:47

>По силата на кой точно "закон" селско-стопанското производство трябва да е по-ниско заплатено?

По силата на простия факт, че да копаят картофи и да рият оборите на кравите можеш не само ти, а почти всеки друг човек с пулс.
Да извършват квалифициран труд, за който се изисква образование, опит, креативност, могат малко хора.
Затова заплащането на краваря е по-ниско от това на майстор-готвача - предлагането на краварски труд е огромно, особено сравнено с търсенето, докато предлагането на майстор-готварски труд е съществено по-ниско, сравнено с търсенето.
Естественият рефлекс на всеки кравар е да си зарие главата в лайната само и само да не му се наложи да осъзнае горното просто правило, защото му липсва достойнството да осъзнае и приеме със спокойствие собственото си нищожество, обикновеност, тривиалност, незначимост. Ерго и твоето поведение.
   

оценка

+0 -0