Можете ли да съсипете iPhone 7 за пет минути? | webcafe.bg
Mobilecafe

Можете ли да съсипете iPhone 7 за пет минути?

лебовскиMobilecafe
17.09.2016, 12:19 (обновена 28.09.2016, 17:57)

Беше въпрос на време някой да направи сериозен тест за издръжливостта на новия iPhone 7.

А всеки, който е гледал клиповете на JerryRigEverything, знае, че когато някой телефон попадне в ръцете му, често не излиза "жив".

Авторът на поредицата с тестове на мобилни устройства показва какво се случва с новия смартфон на Apple при удряне, драскане, стъргане, палене, огъване и др.

JerryRigEverything използва специални инструменти с различни степени на твърдост на острието, за да провери защитата от надраскване на екрана на iPhone 7.

Белезите започват да си проличават едва когато стига до 6-то ниво, което показва, че спокойно можете да носите новия iPhone в чанта или джоб заедно с ключове или монети. Същото ниво на защита важи и за стъклото на лещата на задната камера на телефона.

По-грубите абразивни материали обаче нанасят щета върху дисплея.

Корпусът на матово-черния iPhone 7 показва изключително добра защита при теста с директно драскане с ключове, но по никакъв начин не успява да се противопостави на "нападението" с макетно ножче. Острието свали покритието на алуминиевия капак без никакъв проблем.

Авторът на видеото посочва, че една от най-слабите точки на устройството е lightning-портът, който ще бъде двойно по-натоварен от по-старите модели на iPhone заради отстраняването на отделния аудио-жак.

Екранът на iPhone 7 беше подложен и на огнено изпитание - нагряване с пламъка на запалка. Устройството издържа не повече от 10 секунди, преди пикселите да почернеят напълно. За разлика от AMOLED-екраните на Samsung, които побеляват и не възстановяват функционалността на увредените пиксели, дисплеят на iPhone 7 се възстанови напълно за няколко секунди.

Телефонът се представя значително по-добре при теста с огъването в сравнение с iPhone 6, но все пак не е препоръчително да сядате върху него, ако искате да запазите една от новите функции - водоустойчивата защита.

Oще: iphone  iphone 7  водоустойчив телефон  защита на екрана  ключове и монети  надраскан дисплей на iphone  нов телефон  смартфон  смяна на дисплея на iphone  тест за издръжливост 


Още от Ревю

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.