Видеоигрите по сериали: добрите и лошите примери | webcafe.bg
Mobilecafe

Видеоигрите по сериали: добрите и лошите примери

Иво Цеков
03.06.2017, 23:51 (обновена 11.06.2017, 09:20)

1 от 8 снимки Назад Напред

The Soparnos: Road to Respect

4 от най-лошите игри по сериали

The Sopranos: Road To Respect (PS2)

В средата на миналото десетилетие бе модерно да се правят игри по сериозни сериали като The Shield, Prison Break и др. Затова бе въпрос на време да видим игра и по модерната криминална класика „Семейство Сопрано”. Позиционирана между петия и шестия сезон на драмата на НВО, играта ви поставя в ролята на младия мафиот Джоуи ЛаРока.

Обещанието играта да е озвучена с гласовете на всички основни актьори от сериала генерира известен интерес, но феновете много бързо останаха разочаровани. Скучни мисии, линейна история и грозновата графика опропастиха потенциално интересната адаптация.

Преносът на дадена история от един медиум в друг винаги е съпроводен с определена доза риск.

Любимата ви книга може да се окаже адаптирана като безобразен ТВ сериал, а марките често се използват само за бърза печалба, без да се взима предвид същността на оригиналната творба и желанието на публиката.

Връзката между филмите и видеоигрите винаги е била сред най-трудните и непрeдвидимите. Повечето игри, базирани на пълнометражни филми, се оказват тотални провали, но същото може да се каже и за филмите, направени по игри.

Игрите и Холивуд изглеждат обречени вечно да се разминават и това ще бъде така, докато двете страни не приемат, че за създаването на качествени продукти е необходимо нещо повече от финансова изгода.

Същото се отнася и за игрите по телевизионни поредици, където на всяко добро попадение се падат поне по два пъти толкова провали.

Но за игрите, базирани на сериали, не се говори толкова често, а примерите всъщност са интересни - и поучителни.

В какво се превръщат известните сериали, когато бъдат превърнати във видеоигри? Ето няколко случая на успешни и неуспешни опити в областта.

Oще: nintendo 64  south park  superman 64  the walking dead  the walking dead survival instincts  алф  бъфи убийцата на вампири  видеоигри  гейминг  геймъри  дисни  добри и лоши примери  живите мъртви  игри  игри по сериали  игри по филми  нинтендо  платформър  поредица  примери  ролева игра  семейство сопрано  сериал  сериали  случаи  супермен  тв  телевизия  филми по игри 


Още от Ревю

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.