Най-жестоките компютърни вируси | webcafe.bg
Mobilecafe

Най-жестоките компютърни вируси

лебовскиMobilecafe, по TechTricksWorld, EBuyer, TheRichest
29.10.2015, 14:23 (обновена 23.12.2015, 12:43)

1 от 8 снимки Назад Напред

вирус

ILOVEYOU

Дали това не е най-гадният компютърен вирус, създаван някога? Той успя да зарази почти 10% от свързаните в интернет компютри по целия свят и да причини щети за $10 млрд. Препредаваше се чрез имейл с тема ILOVEYOU, който се оказа твърде труден за игнориране. Писмото идваше с прикрепен файл, озаглавен нещо като Love-Letter-For-You.TXT.vbs. В момента, в който някой отвореше файла, вирусът автоматично се пращаше на първите 50 контакта от адресната книга на Windows.

Тези ужасни компютърни вируси - те продължават да са кошмар, който може да нанесе разнообразни щети на машината ви и да я накара да работи отчайващо бавно.

Вече почти всеки си е патил от вирус по един или друг начин, като някои причиняват просто дребно неудобство и ви карат да прочистите машината си и да сложите антивирусна програма. По-злите вируси обаче могат да бъдат същинско бедствие и да превърнат компютъра ви в страшилище, причиняващо беди и на други компютри.

През годините няколко вируса си спечелиха специална слава на особено опасни и широко разпространени, а тук са осем от тях, които познаваме по-добре, отколкото би ни се искало. И които, естествено, помним с лошо.

Oще: code red  conficker  iloveyou  melissa  microsoft  my doom  pc  sasser  sobig f  stuxnet  windows  вирус  вируси  жестоки  завод  имейл  иран  компютър  компютърни  контакти  мейл  мрежа  система  сървър  файл  червей  щети  ядрен 


Още от Ревю

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.