7 случая, в които игрите ви карат да взимате наистина тежки решения | webcafe.bg
Mobilecafe

7 случая, в които игрите ви карат да взимате наистина тежки решения

Иво Цеков
03.02.2018, 23:57 (обновена 05.02.2018, 18:00)

1 от 7 снимки Назад Напред

The Walking Dead

Тhe Walking Dead: Season 1

Понякога и най-възвишените дилеми просто бледнеят пред неподправената доза физически ужас, която ви гледа от екрана. Нещата стават особено зловещи, когато се налага самите вие да решите дали да отрежете ръката на собствения си персонаж.

Точно това е едно от тежките решения, което геймърите трябва да вземат в първия сезон на Тhe Walking Dead. Освен че гледката чисто и просто не е приятна, изборът може да има дълготрайни последици и страхът от неизвестното неизбежно ви кара да намразите момента на решението. Дали ако ухапаният от зомби ваш герой изгуби ръката си, това ще попречи на уменията му за оцеляване по-нататък? Може би няма да имате възможност за действие в следващи ситуации? В този момент всичко това е загадка, но фактът, че съвсем близо до вас има кръвожадни зомбита ви кара да вземете решение, и то бързо.

Сигурно някои все още си мислят, че видеоигрите са лековата форма на забавление, която не изисква сериозно отношение и има за цел просто да ви разтовари.

Но не се заблуждавайте, някои от най-качествените игри в историята изобщо не са такива и не само ви изправят пред тежки обстоятелства, но ви карат и да взимате сложни, понякога направо разтърсващи решения.

Все повече модерни игри се опитват да предлагат разчупени сюжетни линии и някаква форма на морални избори, но тук ще отбележим само незабравими моменти, превърнали се в класика и оставили ярка следа в съзнанието на геймърите.

Това са някои от най-тежките решения, пред които игрите са ни изправяли.

Вижте ги в галерията, като имате предвид, че текстът съдържа някои спойлери за изброените заглавия.

Oще: fable ii  grand theft auto  gta v  heavy rain  metal gear solid  spec ops the line  the walking dead  the witcher  the witcher 2 assassins of kings  бял фосфор  видеоигри  гейминг  геймъри  дилеми  заложници  злодей  зомбита  игри  избори  мъчение  невинни  отрова  отрязване на ръка  политическа сатира  похитител  решения  решения в игрите  ролева игра  ситуации  случаи  спойлери  спътник  тежки решения  убиец 


Още от Ревю

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.