Слабото място на новия Google Pixel 2 XL - дисплеят | webcafe.bg
Mobilecafe

Слабото място на новия Google Pixel 2 XL - дисплеят

лебовскиMobilecafe
12.11.2017, 20:04 (обновена 13.11.2017, 11:01)
Google Pixel 2 XL

Снимка: © Getty

Най-новият бъг, за който собственици на телефона съобщават, е свързан с чувствителността на дисплея.

Неприятните новини около Google Pixel 2 XL отново се завърнаха - и отново "виновникът" изглежда P-OLED екранът.

Премиерата на един от най-добрите смартфони на 2017 г. беше засенчена, след като доста потребители и журналисти се оплакаха от видими дефекти по екрана - като поява на неестествено синьо оцветяване при поглеждане на екрана под ъгъл и дори опасност от "прегаряне" на пиксели. Върху дисплея на Pixel 2 XL оставаха следи от иконите на менюто или от други обекти, които са били видими по-дълго време.

Дефектът не съществува при по-малкия Pixel 2, чийто екран е създаден от Samsung, но по данни от потребители е срещнат още на първата седмица след пускането на Pixel 2 XL (дисплеят му е на LG).

От Google вече разследват сигналите за проблема.

Сега обаче се появиха данни за нов бъг в Pixel 2 XL - този път, свързан с чувствителността по периферията на екрана.

От коментари в сайта на Pixel 2 става ясно, че при някои бройки има проблеми със засичането на докосване близо до ръба на екрана.

Един от потребителите дори е публикувал видео, на което демонстрира каква е чувствителността на дисплея в краищата му. Изглежда, че екранът засича адекватно плъзгане, но не винаги реагира на потупване с пръст.

Според Android Police, този дефект може да е предизвикан от системата за защитата от случайно докосване, която телефонът има.

Добрата новина за потребителите е, че става дума за софтуерен проблем и Google вече работят по отстраняването му. Това ще стане в следващ ъпдейт.

Google обещават още да разработят функция за автоматично загасване на бутоните от навигационното меню, за да не "светят" непрекъснат, дори когато потребителят не ги използва. Това би трябвало да намали периода от време, в който съответните пиксели се използват и да ограничи опасността от прегряване.

При iPhone X също се сблъскват с проблеми с екраните. През уикенда се появиха оплаквания от потребители, чиито телефони показват неприятна зелена линия по ръба на екрана. Тя не пречи на функционалността на телефона, но определено се набива на очи.

За да се презастраховат срещу подобни оплаквания, Apple обновиха информацията на своята страница за поддръжка. Там обясняват, че подобни явления са нормални за OLED дисплеи, каквито се използват при iPhone X и Pixel 2 XL.

Други твърдят, че дисплеят спира да реагира на докосване при ниски температури. Проблемът, който засяга само част от телефоните, се появява при рязка смяна на температурата – от по-топло към по-студено.

Ако дисплеят не телефона не реагира на докосване повече от няколко секунди, потребителят може да заключи и след това повторно да отключи телефона си. Това би трябвало да отстрани грешката, обясняват от The Loop.

Oще: apple  google  google pixel 2 xl  iphone  iphone x  смартфон 


Още от Ревю

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.