Mobilecafe

Samsung Galaxy Note9: не просто смартфон, а център за забавления и продуктивност

Иво Цеков
30.11.2018, 17:29 (обновена 01.12.2018, 12:18)
Samsung Galaxy Note9

Снимка: © Samsung

Както повечето устройства от ежедневието ни, мобилният телефон вече отдавна е престанал да бъде само подвижна слушалка. Днес той успешно може да замени вашия фотоапарат, да се превърне в център за развлечение в движение или пък да се свърже с други уреди в дома ви за максимално интерактивно и високотехнологично изживяване.

Samsung Galaxy Note9 безспорно е един от най-добрите телефони на пазара в момента.

Той надгражда дори над миналогодишния Galaxy Note8, не на последно място благодарение на огромния и преливащ от цветове 6.4-инчов Super AMOLED Инфинити дисплей. Понякога обаче дори с този екран ви се иска да може да споделите съдържанието от телефона си с всички в стаята. Това може да стане много просто - като свържете смартфона си с вашия умен телевизор от Samsung. И то не кой да е, а футуристичния Samsung Q900R 8K QLED телевизор.

Процесът е изключително интуитивен и отнема броени секунди. Единственото, от което се нуждаете, е телефонът и телевизорът да са свързани към обща WiFi мрежа и да имате инсталирано приложението Samsung Smart Things.

Просто го отворете и изберете телевизора от списъка с устройства (името му ще се появи на екрана на телефона). Когато ги свържете, екранът на вашия Galaxy Note9 ще бъде изведен на огромния телевизор. Това е идеалният начин да покажете снимки и клипове на всички гости или пък да играете любимите си игри в атмосферата на домашна конзола. През приложението може да се видят и свързаните IOT устройства във вашият профил. Просто свържете предпочитания ви Bluetooth геймпад към телефона и получавате перфектната комбинация за гейминг от мощния хардуер на Galaxy Note9, големия екран на телевизора и физическите бутони на контролера.

Поддържайки 8K резолюция, Samsung Q900R 8K QLED може да показва четири пъти повече пиксели от 4K телевизор и 16 пъти повече от такъв с Full HD резолюция.

Така картината от телефона ви оживява в неподозирани ярки образи и детайли, а благодарение на USB C-HDMI преходника, създаден от Samsung, няма никакво забавяне при предаването на картина, звук и физически реакции. Можете да се насладите на любимите си филми от каталога на Netflix, на най-горещите музикални парчета от плейлистите на Spotify или да премерите сили с играчи от цял свят на актуалния мултиплейър хит Fortnite, оптимизиран специално за телефона.

Samsung QLED 8K Q900R те отвежда в една почти безкрайна дълбочина на реализъм, сякаш преминаваш наживо през всяка сцена, изживявайки всеки детайл толкова прецизно, че почти можеш да го докоснеш. Това е съвсем ново измерение на качество на картината със супер висока резолюция. Със силата на изкуствения интелект Samsung QLED 8K Q900R може да подобри качеството на съдържанието ти за по-добри детайли, да намали шума и да подсили ефектите. Наслади се на ясни и прецизни изображения с качество на картината на ниво 8K.

Но Galaxy Note 9 може да бъде нещо повече от отдалечен дисплей. Флагманът на Samsung има вградената функционалност DeX, която преди това бе налична за Galaxy S8 и S9. Голямата разлика е, че досега се нуждаехте от отделен аксесоар (док станцията) и това не бе евтино. Този път обаче, единственото, което ви трябва, е HDMI адаптер.

Но какво всъщност е DeX?

Свържете вашия Galaxy Note9 с телевизор (или монитор) и ще видите интерфейс, който прилича повече на Windows 10, отколкото на Android. Добавете Bluetooth клавиатура или мишка и ще получите алтернатива на настолния ви компютър. Android вече има собствени версии на популярни програми като Microsoft Word, Excel и десетки други, които иначе може да ползвате на вашия лаптоп. Ако пътувате много, можете да добавите и някоя виртуална Windows машина с услуга като VMware Workspace One или Amazon Workspaces и ще имате достъп до всичко и навсякъде – само от телефона си.

Комбинацията от телефона и Samsung Q900R 8K QLED ви дава най-внушителния работен плот, който може да имате.

Galaxy Note9 може да изпълнява ролята дори на гигантски тъчпад за DeX, когато е свързан. Още по-вълнуваща е опцията да си водите бележки директно върху него, докато основната картина върви на телевизора. За още по-голяма функционалност може да се сдобиете и с допълнителния Samsung DeХ Pad. Подложката добавя два USB порта и един HDMI порт. Така може да добавите дори още външни устройства като преносим твърд диск.

Засега все още не бързайте да се отказвате от работния си лаптоп, но ако от време на време ви трябва практично и базово РС решение на голям екран, Galaxy Note9 и DeX ще свършат чудесна работа.

Когато сте в самото приложение, може да използвате S Pen стилуса не само за бележки, но и като дистанционно управление в документите. Например, ако току-що сте стартирали PowerPoint, за да направите презентация в офиса, S Pen може да ви служи за сменяне на слайдовете. Стилусът е с Bluetooth връзка и просто трябва да натиснете страничния му бутон и той става полезен инструмент в презентацията ви. Същото може да направите и във фотоприложението, когато показвате снимки на близките и приятелите си.

Говорейки за екрани, няма как да не отбележим, че дисплеят на Galaxy Note9 е може би най-добрият на пазара в момента. Той е способен на 2К резолюция, което е повече от повечето HD телевизори. Samsung обаче в някои ситуации автоматично го ограничава до 1080р по подразбиране, тъй като така пести батерията. За да получите пълната резолюция, която екранът може да предостави, отидете в Settings-Display-Screen resolution и променете на WQHD+ 2560 x 1440. Galaxy Note9 наскоро бе ъпдейтнат с HDR поддръжка за Netflix и се превърна в истински джобен телевизор от най-висок клас.

Точно поради тази причина Galaxy Note серията винаги се е харесвала на онези потребители, които искат повече.

Най-очевидно е това при опциите за мястото за съхранение, които флагманът предлага. Базовата версия на Galaxy Note9 има 128GB вграден сторидж. Има вариант с 512GB, което е невероятно за един смартфон и напълно задоволява нуждите и на най-взискателните фенове на мултимедията. Докато при повечето други производители такова огромно пространство обикновено означава, че слотът за карта памет ще бъде пропуснат, това не е така тук. Все още имате възможност да добавите microSD карта с максимум 512GB и така да получите повече от 1ТВ пространство - нечувано и адски удобно. Получавате и 100 GB безплатно място за съхранение с One Drive.

В историята на потребителската електроника има много малко продукти, които са успели да предизвикат такова внимание и интерес, че да създадат собствена пазарна ниша. Note серията доказа, че е такъв продукт от създаването си до днес.

Мнозина смръщиха вежди, когато Samsung се осмели да предположи през 2011 г., че 5.3-инчовият екран на оригиналния Galaxy Note не е просто ексцентрична приумица. Днес никой не се съмнява във възможностите на серията, която непрекъснато се развива, а Galaxy Note9 стана моделът с най-голям екран, най-голяма батерия и най-просторно място за съхранение в серията.

Но техническите параметри не са всичко; флагманът доказва качествата си в реални условия и всеки, който се е докоснал до него, ще разбере защо.

Oще: galaxy note9  samsung  samsung galaxy note9  samsung q900r 8k qled  смартфон  технологии 


Още от Smart Life