Изнасилени в Twitter | webcafe.bg
Mobilecafe

Изнасилени в Twitter

големият лебовскиГолемият Лебовски
10.10.2015, 22:35 (обновена 20.10.2015, 12:48)

2 от 2 снимки Назад Напред

доклад на ООН

Целта на доклада и публичните срещи около него е да се постави знак за равенство между онлайн тормоза и физическия тормоз.

Преди броени дни колекция от гласовити западни феминистки създаде един от най-лошите доклади в историята на ООН и организира абсурдно изслушване от високата платформа по въпросите на най-актуалния в последно време хаштаг в средите на прогресивно-авторитарното ляво:

#кибернасилието

Ако трябва да сме напълно точни  - #кибернасилието срещу жени и момичета, както е и цялото заглавие на сюрреалистично-комичния документ.

Целта на доклада и публичните срещи около него е да се постави знак за равенство между онлайн тормоза и физическия тормоз.

Вируталното посегателство да бъде разглеждано като телесна повреда.

Под онлайн тормоз дори не се има предвид смъртни заплахи или оповестяване на адрес и лични данни, а обикновена критика. Според две от лицата на модерния хаштаг - радикалните активистки Анита Саркисян и Зои Куин, които говориха пред ООН, дори реплика като "не ставаш за нищо", поднесена в безобиден туит, е равносилна на физическо нападение.

Това не е шега, не е преувеличение в опит за злепоставяне на известни феминистки, нито е част от пародиен материал в сатиричното издание The Onion или сценарий за скеч на Saturday Night Live. Това е поредната глава от невероятната битка на добре организирана, обществено приета група хора, срещу свободата на изразяване в Интернет.

Самият доклад предлага изобилие от изречения, гарантиращи усмивка и поглед на екстремно учудване. Като например тази безсмислица:

„Кибер докосването наранява така, както физическото докосване". Уау! Сериозно ли, феминистки, сериозно!?!

През цялото време трябва да помните, че тук става въпрос само и единствено за онлайн тормоз срещу жени. Докладът изобщо не се занимава с виртуалните посегателства срещу другия пол, който е разпознат от Анита Саркисян и Зои Куин като единствен източник на вси беди и опакован подобаващо в друг техен тренди хаштаг - #ТоксичнаМъжественост.

Писменият оригинал „Кибернасилието срещу жени и момичета" и посветеният му публичен брифинг, излъчван на живо от ООН, предизвикаха вълна от критика и сатира. Рационалната гавра със сексисткия, авторитарен документ, дойде заедно с трезва тревога за всички последици от взимането му на сериозно.

Целта на доклада бе да лобира пред националните правителства за приемането на свирепи закони срещу т. нар. "кибернасилие" и да третира критиката в интернет като реална опасност за здравето и живота на жените.

Крайната идея е цензура и изправяне пред съда на всеки, който напише в Tiwtter  „Анита Саркисян е безсрамна шарлатанка".

Тези феминистки искат създаването на могъща интернет полиция, която да бъде водена от насоките им в преследването на потенциални нарушители. След близо седмица критични анализи на доклада в медии, социални мрежи и блогове, показващи както фактологичните грешки, така и потенциалните опасности за свободата на словото, документът бе изтеглен от неговите вносители в ООН за препрочитане и ревизия. Може би, за да го върнат в още по-хардкор вариант. Никой не ще се изненада.

Преди няколко дни прослойката на радикалните феминистки отнесе свистящ шамар от нейно височество Иронията.

Активистката Бахар Мустафа, която преди време организира студентско събитие, забранено за бели на територията на университет в Обединеното Кралство, бе арестувана за онлайн заплахи в Лондон. Тя е обвинена за „изпращане на заплашителна комуникация" заради популярния си феминистки хаштаг  #УбийВсичкиБелиМъже.

Така групата, която най-неуморно работи за налагането на цензура и криминално преследване на свободната реч в глобалната мрежа, падна в собствения си оруелски капан и стана жертва на тягостната политкоректна среда, която създаде.

Oще: twitter  големият лебовски  дискриминация  кибернасилие  насилие  онлайн медии  оон  расизъм  социални медии  социални мрежи  съд  убий всички бели мъже  хаштаг 


Още от Социални мрежи

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.