Семейство Обама стават Първата двойка на подкастовете | webcafe.bg
Mobilecafe

Семейство Обама стават Първата двойка на подкастовете

лебовскиMobilecafe по Variety
07.06.2019, 11:08 (обновена 08.06.2019, 13:36)
Барак и Мишел Обама

Снимка: © Getty

Барак и Мишел Обама сключиха сделка със Spotify

Президентът на САЩ в периода 2008-2016 Барак Обама и неговата съпруга Мишел продължават своя поход в медийната индустрия. Двамата са сключили сделка с компанията за стрийминг услуги Spotify за създаването на серия от подкастове, които ще се появят ексклузивно в стрийминг платформата.

Сделката е за няколко години напред и е сключена между Spotify и продуцентската компания на семейство Обама – Higher Ground Productions, и по-конкретно с нейното ново подразделение Higher Ground Audio.

Барак и Мишел Обама трябва да разработят, продуцират и озвучат избрани подкастове на различни теми.

За момента не е ясна конкретната тематика на всеки планиран подкаст, нито дали те ще са с изцяло политически фокус.

Spotify ще разпространява подкастовете на бившата първа двойка на САЩ сред своята аудитория. За първото тримесечие на тази година компанията съобщава, че има 100 милиона Premium абонати и общо 217 милиона месечни активни потребители.

Барак Обама коментира, че той и съпругата му винаги са вярвали в стойността на "развлекателните, провокиращи размисъл разговори", които помагат на хората да изградят връзки помежду си посредством нови идеи. Според него подкастовете дават необикновената възможност да се стимулира "продуктивен диалог, да се носят усмивки и да бъдат накарани хората да мислят".

Мишел Обама от своя страна вижда възможност по този начин да се споделят историите на хора, които твърде често биват игнорирани или карани да мълчат.

Семейство Обама създаде компанията Higher Ground миналата година и още тогава двамата обявиха желанието си да помогнат за развитието на нови, разнообразни гласове в развлекателната индустрия.

Двойката вече има сделка с друга компания за стрийминг услуги – Netflix, за създаването на оригинални сериали и филми, включително и документални такива.

По-рано тази пролет бяха обявени първите седем проекта за Netflix, по който Higher Ground работи. Сред тях влизат нехудожествена поредица, базирана на книгата на Майкъл Люис "The Fifth Risk: Undoing Democracy" ("Петият риск: Гибелта на на демокрацята") – погледът на бюрократите в САЩ към преминаването под администрацията на Доналд Тръмп; филмова адаптация на биографичния роман на Дейвид Блайт "Фредерик Дъглас: Пророк на свободата"; както и Bloom – драма, действието, в която се развива в модния свят след Втората световна война.

Сделката със семейство Обама е възможност за Spotify да засили своите опити в областта на подкастовете, с което да разнообрази аудио-развлекателното съдържание в платформата си с нещо повече от музика. Компанията също така вижда възможности за по-сериозно ангажиране на потребители с компилация от ексклузивно подкаст съдържание.

Spotify планира да инвестира зашеметяващите между 400 и 500 милиона долара в тази сфера. Тази сума включва и парите, заделени за придобиване на две подкаст-компании – продуцентската Gimlet Media и доставчика на услуги Anchor FM Inc., които ще струват на Spotify около 337 милиона. През март стрийминг компанията вече придоби Parcast – студио от Лос Анджелис, специализирано в създаването на развлекателни подкастове.

Oще: spotify  барак обама  бизнес  медии  мишел обама  обама  подкаст  подкастове  сделка  семейство обама 


Още от Социални мрежи

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.