Не се тревожете, сайтовете за запознанства не убиват любовта | webcafe.bg
Mobilecafe

Не се тревожете, сайтовете за запознанства не убиват любовта

лебовскиMobilecafe
16.02.2017, 15:15 (обновена 21.02.2017, 07:39)
запознанство онлайн

Снимка: © Getty Images

...нито романтиката. Убиват ги други неща

Много хора все още смятат, че приложенията и сайтовете за запознанства убиват любовта, скапват връзките и водят до апокалипсис в отношенията.

Това можеше и да е така, стига до приложения и сайтове за запознанства да не прибягваха почти 30 процента от хората между 18 и 24 години (според изследване на Pew Research Center).

Според сайта Тhe Verge поведението на най-младите хора показва, че вече е късно да се тревожим от нашествието на онлайн приложенията или сайтовете за запознанства.

И може би е време най-после да приемем, че двойките, които се запознават онлайн, все пак се справят някак в живота. Някои от тях завидно добре.

Едно от нещата, смятано за главен недостатък на сайтовете и приложенията за запознанства, а и нещо, което сериозно притеснява доста хора - неочаквано - всъщност е твърде голямата възможност за избор на партньор. Пренасищането от варианти за срещи объркват хората.

Според изследвания, цитирани от Тhe Verge, когато има прекалено много избор - човек по-скоро се затруднява, а и резултатът от избора му се струва много по-незадоволителен в последствие.

И все пак в модерните времена (или поне от почти век насам) винаги е имало начини за запознанства, които са предлагали голямо разнообразие.

Някога срещите се правеха чрез обяви за запознанства във вестниците, чрез писма и дори чрез видео срещи (технология, модерна през 80-те години на 20 век).

А запознанствата чрез компютри датират още от 60-те години, много преди масовото разпространение на интернет.

Един от плюсовете на онлайн срещите обаче е, че те разширяват сериозно кръга от хора, с които можете да се запознаете - и го свеждат практически до целия свят. Стига двойките да имат физическата възможност да се срещнат някой ден на живо, разбира се.

По този начин шансовете на хората, които не намират своята половинка в родния си град или държава се увеличават драстично.

Същото важи и за възможностите за срещи за еднополовите двойки. С навлизането на интернет в бита през 90-те години, гей срещите отбелязват стабилен възход. През 2012-а близо 70 процента от еднополовите двойки в САЩ са се запознали онлайн, твърди проучване, направено от социолози на университета в Станфорд.

В крайна сметка, независимо колко труден е изборът - първо между приложения и интернет сайтове, и второ измежду огромното разнообразие от запознанства вътре - едно е ясно - технологията все пак работи. И работи добре.

Но технология за това колко дълго да продължи и как да се развива една връзка - все още няма открита.

Така че в крайна сметка не е важно как сте се запознали.

Важното е дали ще останете заедно. Неслучайно това е и голямото предизвикателство на нашето време.

По темата ви препоръчваме и текста "Защо съвременните връзки се разпадат толкова лесно".


Още от Web

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 17.11.2010, 12:35

1 vanko | 18.02.201709:23

https://vesti.bg/tehnologii/britancite-sa-masovo-mameni-v-sajtovete-za-zapoznanstva-6065488

Опа! Намига
   

оценка

+1 -0