Най-добрите клипове на Майкъл Джексън | webcafe.bg
Musiccafe

Най-добрите клипове на Майкъл Джексън

Амелия Понд
29.11.2015, 12:48 (обновена 10.12.2015, 09:26)
Трилър

Майкъл Джексън е противоречива личност, жертва на собствено си време, семейство и слава, но безспорен талант и музикален великан

Майкъл Джексън е велик и никога не се съмнявайте в това. Той променя музикалната история и поп културата, независимо от всички скандали и слухове около личността му.

Поводи да бъде почетен един от най-големите поп музиканти никога не липсват, но все пак годишнината от появата на „Thriller" прави писането за него задължително.

Майкъл Джексън е противоречива личност, жертва на собствено си време, семейство и слава, но безспорен талант и музикален великан. Той прави революция през 80-те и все още държи и поставя рекорди, макар и посмъртно.

Първия път, когато гледах „Thriller", бях възхитена и уплашена едновременно. Това беше най-великото видео на всички времена, а Майкъл Джексън беше зомби. Дълго време не можех да спя, мислейки той ще дойде и ще ме нападне - жълтоок като котка и опасен като зомби. Към края на живота си той наистина се превърна в подобие на героя от клипа, но това никога няма да промени отношението ми към музиката му.

Освен музика, Джако прави нещо, което никой в онези години не си е позволявал - клипове филми.

Майкъл Джексън пръв създава т. нар. short movies. Най-известните сред тях са „Thriller", „Bad" и „Liberian girl". Осемстотин хиляди долара са похарчени за декорите, танцьорите и всичко, около видеото на „Thriller". Всяка стотинка си е струвала - все пак никой не остава в историята, защото е играл на дребно.

Вторият клип от този тип е към песента „Bad".

Видеото е снимано от самия Мартин Скорсезе. То струва на Джако 2 милиона и 200 хиляди долара, а пълната му версия трае цели 18 минути -  с четири повече от великия „Thriller". Най-популярната версия, която може да намерите онлайн обаче, е скъсена до 7-8 минути.

Третият велик клип е подценяван - „Liberian girl". Това е първият "мейкинг" и в него на драго сърце участват звездите Джон Траволта, Оливия Нютън Джон, Упи Голбърт, Дани Глоувър, Розана Аркет, Стивън Спирбърг и кой ли не още. Всички те в този момент на върха на славата си. Като самия Джексън.

Разбира се, че Джако не спира дотук с добрата продукция. Години след тези парчета, той продължава да произвежда музика и клипове, достойни за злато и награди.

В клипа „Remember The Time", който се появява през 1992-а, се навива да участва и звездата Еди Мърфи, а в „In The Closet" самата Наоми Кембъл.През 1991-а Майкъл Джексън вади и видеото си „Black or White", в което участват звездите Маколи Кълкин - двамата доста близки по онова време, Джордж Уенд и Тайра Банкс с малка роличка.

В този клип за пръв път се пуска в обръщение morphing - специална компютърна техника и ефект, благодарение на която лицето на един човек може да се промени до неузнаваемост. Всичко това струва скромните 1 милион и 200 хиляди долара.

Джако записва и парче с Лайнъл Ричи през далечната 1985 година. Песента е „We are the world" и се превръща в моментален хит и дори в нещо като химн за борбата срещу глада в Африка. Във видеото с Майкъл и Лайнъл пеят точно 50 звезди.

Един от рекордно скъпите музикални клипове отново принадлежи на Джако, той е към парчето „Scream", което пък е в дует с Джанет Джексън. Сумата, похарчена от двамата за това видео, е 7 милиона долара. И до сега „Scream" е разглеждан като „най-скъпия видеоклип", правен някога. Веднага след него по рекордни суми е песента на Мадона „Die Another Day", като клипът към нея струва 6 милиона долара.

Разбира се, Майкъл Джексън има още велики парчета, които заслужават цялото ви внимание. Моят личен фаворит и досега си остава „Ghosts".

Oще: видеа  джако  джексън  клипове  кралят на попа  майкъл джексън  музика  музикант  музиканти  най-добрите клоипове  по музика  трилър 


Още от Албуми

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.