Мащабно ново звучене на любимите песни в кариерата на Стенли | webcafe.bg
Musiccafe

Мащабно ново звучене на любимите песни в кариерата на Стенли

лебовскиMusiccafe
17.05.2017, 15:30 (обновена 30.06.2017, 13:44)

1 от 2 снимки Назад Напред

Стенли и нова група

Шоуто в Sofia Live Club ще е с нови аранжименти на парчетата, мащабен звук на цялата група и специална мултимедия за всяка песен

Станислав Сланев - Стенли е име в българската музика, което не се нуждае от представяне.

Мнозина се зарадваха на новината, че отново ще могат да запеят заедно с него големите песни от кариерата му - и ще могат да го чуят с нова група с осъвременено звучене в мащабно шоу на живо.

Този петък, 19 май, в Sofia Live Club Стенли за пръв път ще представи най-новия си проект, обединил китариста Иво Чалъков (Gravity Co., APE|MEN, "Тангра"), басиста Димитър Ковачев - Фънки ("Ера", "Турбо", "Черно фередже") и барабаниста Стефан Попов (Gravity Co., "Тангра").

Но този концерт, в който ще можем да чуем най-доброто от творчеството на изпълнителя от "Тангра" и от самостоятелната му кариера, е само началото на плановете на Стенли. Наесен той обещава и съвсем нови песни, изработени от сформираната група.

Как се е спрял Стенли на тази интригуваща комбинация от музиканти, как се променят песните му в тяхно изпълнение и какви са идеите му за бъдещето? Това научаваме от самия него малко преди концерта.

Той е замислял този свой проект още преди година, но е предпочел първо да осъществи събирането на група „Тангра" - от чиято нова формация Иво Чалъков и Стефан Попов също са част. Стенли е работил с Димитър Ковачев-Фънки още като студент в Консерваторията и щом разбрал, че е свободен, поканил и него, за да допълни състава от четирима.

Певецът признава, че му се иска да свири с тримата за години напред: „Те са хора, които харесват моята музика. Усещат ме и се радват, че свирят тези песни".

В петък четиримата ще изпълнят общо 18 парчета на Стенли, 3 от които любими хитове на „Тангра" („Жулиета", „Циркът" и „Бъди какъвто си"). Изпълнителят признава, че трудно е взел решение кои песни от големия си репертоар да подготви и доста от тях са отпаднали заради избраната от него линия за концерта.

Разбира се, емблематичните парчета като "Обсебен", "Сълзите на скитника", "Пътят към храма" и "Как се казваш" са включени и ще прозвучат по нов, различен начин.

Всъщност всяка една песен, която ще чуем в Sofia Live Club, е минала през процес на преаранжиране и обогатяване на електронното звучене. Както обяснява Стенли, „С интересни звуци и с много рокендрол, защото свиренето е много здраво".

Огромният звук ще бъде постигнат с мащабен сет барабани и пет китарни усилвателя Marshall. „Още се чудим с кои бас китари да свири Фънки, защото той има общо 37. Но все пак не искаме да събаряме НДК".

През лятото Стенли ще изнесе още няколко концерта с тримата от своята група, а след това планира и да започне работа по нови песни.

А това означава още добри новини за българската рок сцена.

Oще: gravity co.  marshall  sofia live club  барабани  бас китара  бъди какъвто си  българска музика  група  димитър ковачев  жулиета  иво чалъков  китарист  концерт  любими  мултимедия  на живо  нова група  ню уейв  обсебен  песни  репертоар  рок  станислав сланев  стенли  стефан попов  сцена  тангра  усилвател  фънки  хитове  шоу 


Още от BG музика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.