Само когато вали | webcafe.bg
Musiccafe

Само когато вали

Webcafe.bg, по Inthralld.com, Daily Mail
13.09.2013, 13:14 (обновена 13.09.2013, 13:20)

1 от 7 снимки Назад Напред

musical rain

Снимка: © inthralld.com

Тази пееща сграда кара туристите в Германия да пренебрегват лошото време и да се заслушват в музиката й, звучаща само когато небето е сиво.

Сложна система от тръби и фунии е монтирана върху външната част на пъстрата къща и когато вали, тя цялата се превръща в музикален инструмент. За разлика от обикновените водосточни тръби, нейните се извиват и лъкатушат по фасадата, внимателно аранжирани, за да създават смътно доловима мелодия при дъжд.

Така благодарение на лошото време минаващите оттам се радват на истинска музикална пауза.

Пеещата къща е създадена от скулпторката Анет Пол и дизайнерите Кристоф Роснер и Андре Темпел, като и тримата са сред живеещите в нея. Анет казва, че била вдъхновена от своя апартамент в Санкт Петербург, където водосточните тръби отвън й изнасяли цели концерти.

В центъра на арт квартал

Уникалната сграда се намира в един от арт кварталите на Дрезден и е част от архитектурно-художествен проект, наречен „Двор на стихиите". Наоколо могат да се видят и други необичайни постройки с ярко оцветени и украсени фасади.

В квартала има общо пет различни арт дворове, сред които са „Двор на метаморфозите" и „Двор на мистичните създания".

Oще: арт сграда  водосточни тръби  дизайнер  дрезден  дъжд  музикална пауза  само когато вали 


Още от Musiccafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани