Гавра с Ицо Хазарта на македонската граница | webcafe.bg
Musiccafe

Гавра с Ицо Хазарта на македонската граница

Webcafe.bg, по Vesti.bg
13.08.2013, 17:29 (обновена 13.08.2013, 17:48)
ъпсурт

Македонски митничар провали концерт на Ицо Хазарта (в средата) и "Ъпсурт"

Eдин от най-популярните български рапъри - Ицо Хазарта от "Ъпсурт", получи черен печат за Македония на път за участие в западната ни съседка.

В неделя Хазарта и три танцьорки от балет "Нова" пътували със своя автомобил за участие на групата във Виница и опитали да прекосят границата през КПП Делчево в Македония.

Там обаче македонски митничар им ударил черен печат под предлог, че не може да бъде сигурен в целта на пътуването им, съобщиха от продуцентската компания Facing The Sun. Според Ицо Хазарта обаче, истинската причина е отказът му да даде подкуп на длъжностното лице.

"Въпросният полицай ме попита къде отиваме и защо. Отговорих, че имаме концерт и другата част от екипа е преминала през пункта преди около час. Той ме попита много пари ли ще изкарам от концерта. Отговорих му, че най-важно е концертът да мине добре.

След това ме попита отново много ли пари изкарваме, както и дали бързаме много. След този въпрос моят отговор беше: "Няма да ти дам пари", казва изпълнителят.

После полицаят му казал, че Ицо трябва да му покаже договор с дискотеката във Виница, иначе няма да пусне нито него, нито момичетата в Македония.

"Отвърнах му, че имаме договор, но не е в мен, тъй като няма такова изискване - обясних, че сме имали няколко концерта и в Скопие, и в Битоля, и че досега никога не ни е искан този договор, както не е поискан и от колегите ми от "Ъпсурт" един час по-рано, когато са преминали през същият този граничен пункт.

Полицаят каза, че се съмнява в целта на пътуването ни. Накара ме да го последвам в помещение до бариерите, където с подигравателен тон ми каза, че трябва да сложи черен печат в паспортите ни и да се връщаме към България".

Помощ от консула

От Facing The Sun реагирали бързо и подготвили копие от договора, което имали готовност да изпратят по електронен път, но митничарят обяснил, че нямат компютър, а само факс, и не му знаел номера.

Впоследствие все пак бил даден номер - 412 -174, който очевидно е неизползваем без международен и местен код.

Чрез телефона за спешни случаи от лейбъла установили връзка с българското консулство в Скопие и въпреки късния час консулът оказал помощ - потвърдил, че няма практика да бъдат изисквани подобни документи и даже лично се обадил в гранична полиция, но усилията му останали без резултат.

"Полицаят дойде и каза, че не е пристигнало нищо, и сигурно няма и да пристигне", разказва Ицо. След това митничарят ударил по един черен печат и в четирите паспорта.

"Казах му, че нарушава закона и проваля събитие, което е подготвяно от месеци. Освен финансова, загубата за нас е огромна във всяко отношение. Най-важният въпрос е дали причината за този провал е един корумпиран и некомпетентен полицай, или нещо друго?", пита Хазарта.

„Ъпсурт" и Facing The Sun вече са подали жалба срещу действията на македонския митничар и възнамеряват да алармират всички инстанции за случая.

Oще: facing the sun  граница  ицо хазарта  македония  черен печат  ъпсурт 


Още от Musiccafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 25.08.2010, 11:18

4 boris | 14.08.201309:55

Не са го пуснали защото е носил коза мостра Много щастлив
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 19.12.2012, 23:05

3 Пепи Златев | 13.08.201319:51

Един път бил митничар пък после бил полицай.А уточнете се и тогава драскайте прости журналя. Шокиран
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 23.07.2011, 20:43

2 Бобо | 13.08.201319:36

"Казах му, че нарушава закона и проваля събитие, което е подготвяно от месеци. Освен финансова, загубата за нас е огромна във всяко отношение. " поклон смешник
Добре ако ти е компенсирал огромната загуба във физическо отношение, за духовно предполагам не претендираш от полицаи пограничники.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 15.12.2010, 11:11

1 Borracho | 13.08.201318:45

Да очакваме някое ново парче значи Усмивка Нещо featuring Володя Стоянов мейби?!?! Смее се
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани