Пичовете с китара са по-секси | webcafe.bg
Musiccafe

Пичовете с китара са секси

Lifecafe, по CNN
14.05.2013, 18:02 (обновена 12.07.2013, 16:01)

1 от 17 снимки Назад Напред

Металика

Снимка: © Getty Images

Достатъчно е да погледнем Джеймс и Кърк от Металика и да си спомним "Ролингстоунс", за да са е убедим, че пичовете с китара наистина са доста секси

Има една чудесна песен на Тод Снайдър, наречена "The Ballad of The Kingsmen".  В нея той пее: "На Мерилин Менсън му се лепят много мацки. Вярно, странни мацки, но все пак мацки". 
И си е така. Купища (странни) жени копнеят за Мерилин Менсън. Каквото и да си говорим, той все пак е истинска рокзвезда. 

Всъщност повечето мъже започват да се занимават с музика точно заради това: за да увеличат сексапила си

Ако да кажем притежаването на пекарна за хляб беше също толкова престижно, в момента купища тийнейджъри щяха да месят вкусни самунчета хляб в гаражите на своите родители. За щастие обаче, живеем в друга реалност.

Всъщност никоя жена никога не е изричала думите "люби ме, пекарю" в този ред. Дори веднъж. Което е жалко за всички пекари по света. Но просто жените не си падат толкова по тях.

Обаче когато става въпрос за истински секси мъжки професии, топ три в класацията се заемат от музиканти, атлети и Джордж Клуни.

Докато може би ще се затрудните с това да бъдете Джордж Клуни, за щастие поне можете да опитате да станете музикант. Вече дори учените имат доказателство, че съществува очевидна връзка между привлекателността на един мъж и способността му да свири на музикален инструмент. 

Или ако не да свири, то поне да държи такъв. Интересно, какво ли би казал Фройд по въпроса? 

В нов експеримент, проведен от професора по поведенчески науки Никола Геген към университета в Южен Бретан, Франция, 20-годишен "добре изглеждащ" мъж се изправя пред предизвикателството да поиска телефонния номер на 300 различни жени.

При 100 от жените, той носи калъф за китара. С другите 100 - чанта за фитнес, а при последната група от дамите той се изправя пред тях с празни ръце. В края на краищата се оказва, че 54 от всичките 300 жени наистина са му дали телефонния си номер.

Макар че успеваемостта от 18% не изглежда особено впечатляваща, според експерти тя е много по-висока в сравнение със средната успеваемост на повечето мъже, която в най-добрия случай достига до 5 на сто през целия им живот... ако, разбира се, не сте Джордж Клуни. 
Може би пък е време да смените подхода си към жените.

В изследването 31 от 54-те жени са се съгласили да дадат телефона си, когато момчето е носело калъфа за китара. От останалите, 14 проявили интерес към него, докато бил с празни ръце, и само две, докато държал чантата за фитнес. 

Научното заключение от всичко това е, че може и да не тренирате редовно. Или въобще 

Откритията на Геген са подобни на тези, получени от изследователския екип на университетите в Тел Авив и Ben Gurion от миналата година. В израелското проучване 100 неангажирани жени получили покана за приятелство и съобщение, което гласяло "Имаш хубава снимка".

Половината респондентки получили покана от мъж с профилна снимка, на която държи китара. Другата половина пък получили покана отново от същия мъж, само че този път на профилната му снимка той бил с празни ръце.

Само 5 от 50-те жени приели поканата или отвърнали на съобщението, изпратено от мъжа с празни ръце. Успеваемостта на момъка със снимката, на която държи китара обаче е близо 3 пъти по-голяма (28%).

Според френските учени тези открития се дължат на факта, че способността да свириш на музикален инструмент е знак при мъжете, че те са интелигентни, могат да се учат на нови умения и имат независими хобита. Освен това специалистите вярват, че резултатите от изследването имат връзка с начина, по който музикантите се представят в медиите и че китарата е символ на богатство и висок социален статус.

Изследователският екип от Франция решава да провери дали същата теория е приложима и за жените-музиканти. Екипът на Геген повтаря израелското изследване, обаче в този случай поканата за приятелство се изпраща от жена. Геген открива, че няма разлика в успеваемостта в зависимост от това дали жената е със или без китара на профилната снимка. 

Това води до заключението, че само жените смятат свиренето на музикален инструмент за предимство 

В крайна сметка изследването предполага, че съществува реална връзка между привлекателността на един мъж и способността му да свири на музикален инструмент, както и че тази способност е знак за други физически и интелектуални способности.

Разбирането на музиката е трудно, затова е логично да предположим, че някой, който знае как да свири на инструмент, е способен да формулира пълни и смислени изречения.

Така че най-общо казано, да държиш китара в ръце работи. Но не бива да смятаме тази женска мания по мъжете-музиканти за неоснователна или несериозна. Всъщност е точно обратното. Хубаво е, че дамите оценяват мъжете с интелектуални интереси, надвишаващи футболните първенства.  

Разбира се, хората не бива да изпълняват музика само и единствено за да изглеждат по-привлекателни. За тази цел си имаме алкохола.

Крайната цел  е да свирим заради самото удоволствие от свиренето. Но обикновено до това се стига след известен процес на еволюция, а първоначално се проявява единствено желанието за слава. Така де, кой не иска да е рок звезда.

Може би само хлебарите.

 

Oще: китара  любов  мъже  пичове  рокзвезда  сексапил  секси 


Още от Musiccafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 20.05.2013, 16:06

1 didko | 20.05.201316:12

Няма що! Много е sexy!! Да се носим постоянно надрусани,пияни до козирката и накрая да си тегля един в дрогираната тиква,щото така ми е кеф.Айде без мен!
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани