Боно да стане глас на Европа | webcafe.bg
Musiccafe

Боно да стане глас на Европа

Musiccafe
09.10.2012, 18:01 (обновена 09.10.2012, 18:06)
Боно

Снимка: © Getty Images

Боно: Искам да вкарам кръв във вените на Европа

"Хора като вас трябва да говорят от името на Европа, защото гласът ви се чува повече, отколкото на кой да е политик."

Това предложи Ивайло Калфин на фронтмена на "Ю 2" Боно, който се срещна с него и останалите членове на преговорния екип на Европейския парламент за следващия дългосрочен бюджет на ЕС за 2014-2020 г. в Брюксел.

Боно пледира пред евродепутатите за запазването на обема на европейското финансиране за развиващия се свят и през следващия бюджетен период.

Европейският съюз, заедно със страните членки, е най-големият международен донор на по-бедните страни в света, но призивите за икономии, идващи от страна на големите страни, донори на бюджета, заплашват с орязване и средствата за развитие.

В първоначалния си вариант проектобюджетът предвижда 51 млрд. евро, но предстои той да бъде одобрен от Европейския парламент и от Съвета на ЕС.

"Тези пари не са благотворителност, Това е интелигентна инвестиция, която се изплаща с хилядите спасени животи всяка година", настоя Боно. Той говори на депутатите, че "ЕС трябва да се превърне от понятие в емоция" и че хората, които работят в Брюксел трябва да бъдат страстни, когато защитават своите каузи.

"Това, което искам със срещите си тук, е да вкарам кръв във вените на Европа", каза музикантът. Той е един от най-известните активисти в полза на Африка от години.

Ивайло Калфин, който е докладчик на Европейския парламент по дългосрочния бюджет на ЕС, увери Боно, че евродепутатите са на негова страна и че парламентът ще призове страните членки да не намаляват средствата за подпомагане на най-бедните страни в света, както и да се придържат към ангажимента си до 2015 г. вноските им за такива каузи да достигнат 0.7% от БВП. В момента само две европейски членки изпълняват това свое обещание.

Oще: боно  еп  ес  ивайло калфин  среща 


Още от Musiccafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 17.07.2011, 13:49

1 Харифчето | 11.10.201211:26

Не знам защо, но се сетих за филма "Али Джи в парламента", където главният герой-лондонски рапър се изправи на трибуната, за да представи проекто-бюджета на правителството от едно листче със заглавие "ДА БАДЖЕТ"... Смее се

(Това с главните букви трябваше да е на латиница, ама нали сме горди и космати балкански патриоти...)
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани