Фестивалното градче на SPIRIT of Burgas вече се издига на Централния плаж в Бургас | webcafe.bg
Musiccafe

Градчето на Спирита се вдига от пясъка

Musiccafe
11.08.2011, 11:06 (обновена 11.08.2011, 11:23)
бургас, спирит

Снимка: © БГНЕС

Остават по-малко от 36 часа

До старта на 4-то издание на фестивала SPIRIT of Burgas остават по малко от 36 часа. На Централният плаж в Бургас с трескави темпове се издига фестивалното градче. Най-голямото съоръжение - основната сцена, където ще са и гиговете на големите имена от световната сцена, е с височина 17 метра и 37 м дължина, с 220kw звук и осветление.

Тази година билети на място ще се продават на двойно повече каси. Чуждестранни фенове се очакват главно от Англия и Русия.

Хора в инвалидни колички ще бъдат допускани на SPIRIT of Burgas без билет. Във фестивалната зона за тях ще бъде отделена специална платформа с директен изглед към основната сцена.

Медицински пункт ще бъде на разположение на посетителите на фестивалния къмпинг 24 часа в денонощието. Допълнителни медицински екипи ще са в готовност да реагират при нужда - от 18.00 до 6.00 часа. В готовност ще бъде и бургаската "Бърза помощ".

Улиците "Цар Симеон" и "Зора" ще бъдат освободени от автомобили за по-лесното преминаване на противопожарни коли и спешна помощ.

Полицаи от различни звена ще охраняват събитието, подкрепени от 3 частни охранителни фирми, пожарни коли, гранични полицаи и екипи на Гражданска защита. Общият брой охранители е 148, като 33 ще са на разположение и през деня. Служителите на охраната ще бъдат разпределени по отделни постове на територията на фестивала и извън нея.

Както всяка година, къпането в морето по време на фестивала е абсолютно забранено. Екипи на Гражданска защита, водноспасителната служба и водолазен екип ще следят с лодка за сигурността и здравето на присъстващите. Осем спасители ще са дежурни от 20.00 до 6. 00 часа и трима на територията на къмпинга от 6 до 16 часа.

За нуждите на пристигащите с автомобили се подготвят зони за паркиране по цялата улица "Булаир".

Лицата под 18 години ще бъдат допускани само с придружител. За тази цел трябва да се попълни специална декларация, публикувана в сайта на фестивала. Декларации ще бъдат раздавани и на място.

Пропускането в зоната на фестивала започва от 18 часа във всеки един от фестивалните дни.

Във връзка с безпроблемното протичане и комфорта на всички посетители на фестивала, "Каменица" АД, която партнира на Spirit of Burgas чрез марката Beck's, напомня, че продажбата на бира на лица под 18 годишна възраст е забранена.

Oще: spirit of burgas  билети  каси  сцена  фенове  фестивал 


Още от Musiccafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.