Старото чекмедже | webcafe.bg
Musiccafe

Старото чекмедже

Shi-jian
15.04.2012, 12:23 (обновена 17.04.2012, 15:57)
Грамофон

Снимка: © Getty Images

Назад във времето,за да усетим една отминала романтика

Преди много години беше нещо обичайно в програмата за забавна музика на радио Атина да чуете анонс, който, преведен на български, да звучи така:

"Налейте си чашка коняк, седнете удобно, отпуснете се напълно, запалете си цигара и чуйте Нана Мускури (Nana Mouskouri) с "Децата на Пирея" ( "Ta Pedia Tou Pirea") ...

Иска ми се да ви върна, а някои от вас да заведа назад във времето, когато хората бяха в състояние и можеха да си го позволят да "седнат удобно", "да се отпуснат" и да се наслаждават на малките, истинските, леснодостъпните радости и простички удоволствия на живота.

Налейте си чашка коняк или друга напитка, която ви допада, седнете удобно, отпуснете се напълно, запалете си цигара, ако това ще ви направи удоволствие и си изберете мелодия от любимите на няколко поколения парчета от 50-те - 80-те години, които съм извадил за вас от едно "старо чекмедже".

(За да спазя закона: "Тютюнопушенето вреди на вас и на вашите близки".)

Ако кликнете върху наименованието на мелодията, ще се отвори тя.

Ако кликнете върху името на изпълнителя, ще имате възможност да направите избор.


Още от Musiccafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 22.11.2011, 16:48

2 Оби Уан | 02.05.201210:58

поклон поклон поклон поклон
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 24.09.2010, 10:49

1 иван | 17.04.201214:57

"......когато хората бяха в състояние и можеха да си го позволят да "седнат удобно", "да се отпуснат" и да се наслаждават на малките, истинските, леснодостъпните радости и простички удоволствия на живота."

И такова време имаше, когато хората се радваха на многобройни и простички радости и удоволствия. Но пък друго е рядко да се радваш, но на нещо марково и изобщо нещо, при което другите ще позеленеят от завист.
   

оценка

+0 -0