Лили Иванова загуби делото срещу Митко Щерев, съдът я призна официално за лъжкиня | webcafe.bg
Musiccafe

Митко Щерев срещу Лили Иванова – 3:0!

Musiccafe
16.04.2010, 13:32 (обновена 18.08.2011, 11:41)
лили иванова

Лили Иванова загуби делото срещу Митко Щерев - съдът официално я призна за "лъжкиня"

Късно снощи Софийският районен съд оправда композитора Митко Щерев по делото, заведено срещу него от Лили Иванова.

Обвиненията на естрадната прима срещу композитора бяха, че й е причинил болка и страдания с негова статия, в която твърди, че тя не знае нотите, че лъже и че пее на плейбек.

По първото обвинение Митко Щерев поиска Лили Иванова да бъде подложена на изпит в Музикална академия, който да покаже дали наистина тя чете ноти или не. Адвокатите на певицата отказаха и съдът отхвърли претенциите й по тази точка.

Митко Щерев беше оправдан също и по обвинението, че я е нарекъл лъжкиня. Това определение присъства само в заглавието на неговата статия във в-к „Уикенд". Свидетел от вестника обаче потвърди още на предното заседание, че заглавието, в което се съдържа думата „лъжкиня", е поставено от редакцията, с което на практика оневини композитора.

Въпреки това, на вчерашното заседание Митко Щерев успя да докаже, че Лили Иванова наистина е излъгала. Той даде пример с нейния руски албум, в който, противно на казаното от нея, имало и песни на неруски автори.

По третото обвинение защитата призова тоноператора на Лили, който заяви, че в периода 2002-2003 г. естрадната прима не е използвала плейбек, а само синбек. Митко Щерев възрази, че в българските музикални среди тези понятия не се разграничават. Съдът прие възражението му и го оневини и по третото обвинение.

Съдебният иск на певицата срещу композитора беше за общата сума от 10 000 лева.

Оправдателната присъда може да бъде обжалвана в 15-дневен срок.

Лили Иванова не се яви на нито едно от заседанията на съда.

Oще: дело  композитор  лили иванова  митко щерев  певица 


Още от Musiccafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.