И тази година хората в инвалидни колички имат право на безплатен достъп до фестивала SPIRIT of Burgas заедно с придружител | webcafe.bg
Musiccafe

Хората в инвалидни колички - безплатно на Спирита

Musiccafe
04.08.2011, 11:51 (обновена 04.08.2011, 13:42)
бургас, спирит

Снимка: © БГНЕС

Купонът наближава...

И тази година хората в инвалидни колички имат право на безплатен достъп до фестивала SPIRIT of Burgas заедно с придружител. За тях има отделена специална тераса с добър изглед към главната сцена на феста, който се открива на 12 август.

Вече се превърна в традиция по време на всяко издание на голямото августовско събитие на брега на Бургас, да се представят различни каузи с идеална цел.

Ако през 2009 г. фестивалът стана част от обща европейска кампания, която се обяви срещу бедността сред младите хора, то още тогава той подкрепи и кампаниите на "И Аз Мога"/"I Can Too" - инициатива за подпомагане и интегриране на деца в нужда.

От миналата година място във фестивалното градче намериха и няколко организации за защита правата на животните у нас. Най-голямата сред тях - международната фондация "Четири лапи", която от 2000г. има седалище в страната ни, ще присъства и тази година.

Дейността на „Четири лапи" на територията на България е обвързана най-вече с Парка за танцуващи мечки в Белица, изграден съвместно с фондацията на Бриджит Бардо, както и с проектите си за кастриране на бездомни животни.

Това са и двете каузи, върху които фондацията ще акцентира при таз-годишното си присъствие на фестивала - чрез цветни брошури, интересни филми и атрактивни подаръци за всеки, който се спре при тяхната шатра.

През 2010 г. "Четири лапи", съвместно с други организации за защита на животните, успя да събере по време на SPIRIT of Burgas хиляди подписи от посетители на фестивала и това подпомогна решаването на един важен проблем в страната ни - приемането на закон за инкриминиране на човешкото насилие над животни и наказването му със затвор. Всички проекти и кампании на "Четири лапи" се финансират изцяло от дарения, идващи от над 400 000 поддръжници на организацията от целия свят.

Проектите на "I Can Too" съществуват също изцяло на благотворителен принцип, получавайки безвъзмездна подкрепа от много хора от различни сфери на изкуството, спорта, бизнеса, медиите, както и подкрепата на правителствени и неправителствени организации.

Благодарение на подкрепата на всички тях, "I Can Too" успя да създаде Медицински център за деца с множествени увреждания в Студентски град, София. В момента инициативата създава Център за деца с аутизъм в Пловдив отново на принципа на доброволчеството.

В резултат на двегодишни усилия на инициативата да популяризира необходимостта от създаването на такъв център, община Пловдив предостави на "И Аз Мога" помещение от 400 кв. м на 3-тия етаж от клиника в града. Пространството се нуждае от цялостно реновиране.

Всеки може да се включи в реновирането с контакти, идеи, работа, материали, с покупка на аксесоар от щанда на „И Аз Мога" по време на фестивала или като изпратите sms на номер 1415. 

Повече за актуалните кампании на "I Can Too", насочени към децата в нужда на www.Icantoo.eu, както и тези на фондация "Четири лапи", работещи в защита на животните на www.vier-pfoten.bg.

Oще: spirit of burgas  и аз мога  изпълнители  инвалиди  каузи  фестивал  цирк  четири лапи 


Още от Musiccafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани