Free Flamenco Trio през юни в зала "България" | webcafe.bg
Musiccafe

Free Flamenco Trio през юни в зала "България"

MusicCafe.bg
02.05.2011, 13:25 (обновена 02.05.2011, 14:08)
теодосий спасов

Снимка: © Джаз Плюс

Теодосий Спасов е част от Free Flamenco Trio, което ще свири през юни в зала "България"

Проектът Free Flamenco Trio ще свири на сцената на зала "България" на 18 юни от 19:30 ч., съобщиха организаторите на концерта от "Джаз Плюс".

Free Flamenco Trio са испанският пианист Давид Пеня "Дорантес", френският контрабасист Рено Гарсия-Фонс и българският изпълнител на кавал Теодосий Спасов. Техен специален гост ще бъде и Нано Пеня на ударните.

Фламенко пиано, френски контрабас и български кавал - това може ли да се нарече фламенко или е полет на фантазията без граници? Да, това е музика без граници и стилови рамки, това е пътешествие с трима приятели, които дръзват да пристъпят и изследват вътрешното аз на другия и да поведат слушателя в красивия свят на импровизираната и оригинална музика.

Виртуозният контрабас на Рено Гарсия-Фонс и ненадминатият кавал на Теодосий Спасов вливат своите мелодии във фламенко ритъма на пианото на Давид Пеня "Дорантес" и доказват, че фламенкото е безгранично богат и не просто традиционен жанр.

За първи път ще бъде изпълнена пред публика композицията "Ние сме вода", написана от Теодосий Спасов специално за фондация We are water.

Закупувайки билет за концерта, всеки зрител ще даде своя принос в подкрепа на проектите на UNICEF и фондация We Are Water за решаване на един от най-значимите глобални проблеми на 21 век, този с недостига на чиста питейна вода.

Организаторите от "Джаз Плюс" са решили 1 лев от всеки закупен билет да бъде заделен в подкрепа на съвместния проект на UNICEF и фондация We Are Water за решаването на проблема с лошата хигиена сред децата в селските райони на Конго.

Албумите на Дорантес, Рено Гарсия-Фонс и Теодосий Спасов се продават в "Дюкян Меломан", които също участват в инициативата на фондацията. "Дюкян Меломан" ще дари по 1 лв. от всеки продаден диск на Рено Гарсия Фонс през 2011 на проекта, подкрепен с този концерт.

Билетите за уникалното шоу на тримата музиканти струват 20, 30 и 40 лв. и се продават в мрежата на "Тикет Плюс" и "Дюкян Меломан".

Събитието се провежда с любезната подкрепа на Посолството на Испания.

Oще: free flamenco trio  джаз плюс  дякян меломан  теодосий спасов  фламенко 


Още от Musiccafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани