Не феновете, споделящи песни в Интернет, а продуцентите и праводържателите ограбват изпълнителите | webcafe.bg
Musiccafe

Защо Милена Славова не кара Бентли?

Йордан Радунчев
06.05.2010, 12:37 (обновена 18.08.2011, 12:27)
бентли

Дори българските поп фолк изпълнители не могат да си позволят да карат Бентли. Продуцентът им обаче може.

В предаването на Про.бг Явор Колев зададе риторичен въпрос към Асен Генов: "Защо Милена Славова не кара Бентли?"

Много хубав въпрос! Ама много ми хареса - браво на г-н Колев, явно най-после е започнал да си задава правилните въпроси, което само може да ни дава вяра, че има надежда някаква.

Само дето отговорът на правилния въпрос не е точно този, който Явор Колев си мисли, че е.

Един от възможните (и доста основателен в случая) отговори за някои би бил - ами защото рок музиката като цяло и Милена Славова в частност не са достатъчно популярни сред българската публика.

За да изключим липсата на популярност като фактор за наличието на липса на лек автомобил Бентли, собственост на български музикант, нека перифразираме въпроса на Явор Колев така: „А защо Деси Слава (Ивана, Андреа, Лилана) не кара Бентли?"

Защо?

Отговорът на този въпрос, г-н Колев, е пряко свързан с отговора на въпроса „А защо Митьо Пайнера може да кара Бентли?!".

Или да перифразирам - ако „Пайнер" печели толкова много от творчеството на артистите си, че собственикът му може да си позволи скъпи коли, то защо самите артисти не могат? Къде е печалбата им? Как се разпределя печалбата между артист и продуцент, защо така се разделя, кой от двамата прибира лъвския пай и защо?

Парите за Бентли-то на Деси Слава не са окрадени от гадните, долни, зли и крадливи нейни почитатели, които си споделят песните на любимката си през Интернет. Тц.

Тези гадни, долни, зли и крадливи хора дават по 20-30-50 лева без никакъв проблем, за да слушат любимите си песни на живо по стадионите. Любимите си песни, които са им станали любими, след като са ги слушали, и слушали, и слушали, и слушали на плейъра си, свалени от Интернет, и които едва ли щяха да им са толкова любими, ако единственият начин да ги чуят, беше да платят на някаква компания безумната цена от 15-20 лева за 12 парчета, от които ще слушат само 4-5, при това записани на носител, който вече е история, така както е история и предшественикът му - аудио касетата.

Вие скоро да сте виждали по улиците хора с портативен CD плейър на кръста?!? Аз не.

Живеем във времето на iPod и във времето на мобилните телефони, които побират над 12 часа музика. На кого му трябва CD?! Събудете се!

Та продуцентите на песните на Деси Слава (Ивана, Андреа, Лилана, Милена и всички останали) се опитват да ни убедят, че парите за Бентли-тата на изпълнителите са в непродаваемите аудио-дискове, от продажбата на които до самите изпълнители достигат стотинки.

Смешно. И невярно.

 

Този текст е под Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 License.

Oще: бентли  деси слава  милена  пиратство  продуценти  явор колев 


Още от Musiccafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 28.06.2010, 22:50

2 tedi | 21.10.201011:28

Исках да кажа зала "Универсиада", грешка Много щастлив
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 28.06.2010, 22:50

1 tedi | 21.10.201010:07

Ха! Не влизам в спор за вкусове, само отбелязвам, че тия дето си ги изброил, не можеш да ме накараш с друго, освен с пистолет на слепоочието да ги слушам. Бях миналата година на бенефиса на Милена Славова и в зала "Фестивална" нямаше къде игла хвърлиш и не се дишаше от народ. Бяхме дошли и за другите стари кучета, така е, но всеки знае също, че нито те, нито Милена са в зенита на славата си, той отдавна е отминал. Обаче при "Месо" или при "Черната овца" народът полудя. Великите парчета са си велики парчета. Слушани са много повече от твоето "и отново и отново и отново" - защото ги слушаме от 25 години насам, а не от маааксимум две-три, колкото трае славата на пластмасовите куклички Мици. Така че с бентли или не ония са кърпички за еднократна употреба, а Воев, Гюров, Малковски, Гилъна, Главев, Милена, Светльо - те са си завинаги. Бесен Лош или много луд Палав
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани