Камикадзе целувката на Мадона | webcafe.bg
Musiccafe

Камикадзе целувката на Мадона

лебовскиMusiccafe, по The Atlantic
14.04.2015, 14:36 (обновена 20.04.2015, 07:56)

1 от 3 снимки Назад Напред

Мадона целува Дрейк на сцената

Снимка: © Getty Images

Може би Мадона се бори с дискриминацията по възраст, но може би само я утежнява

Металните скоби, които Мадона носи напоследък на обществени места, по никакви стандарти не могат да бъдат наречени приятни за окото. Независимо дали на червения килим на наградите "Грами" или в токшоуто на Джими Фалън, тя изглежда не толкова като Нели през 2005 г., колкото като Ричард Кийл в "Муунрейкър".

Защо го прави?

"Защото всички се дразнят, когато нося скобите", казва Материалното момиче пред Райън Сийкрест. "И точно затова ги нося".

Да дразни всички отдавна е основен принцип на действие на Мадона, и в миналото тя е предприемала различни изяви по такива начини, че са се превръщали във фундаментални културни събития, предизвикващи важни дискусии за секса, расата и музиката.

Напоследък изглежда, че Мадона просто се занимава да тролва всички, например като се сравнява с Нелсън Мандела или като имитира секс с маси.

В неделя, на сцената на фестивала Coachella, тя целува наполовина по-младия от нея рапър Дрейк, който отигра ситуацията с възмущение и погнуса.

Реакцията на Дрейк на целувката с език като че ли обобщаваше културната реакция на последната й вълна провокации: лека съпротива, после дълбоко поемане на дъх, последвано от "какво по дяволите се случи току-що?"

Реакцията на певицата, докато си тръгваше, беше: "Кучко, аз съм Мадона."

Това е заглавие на песен от новия й албум "Rebel Heart", който едновременно би трябвало да напомня за типичната агресивна същност на Мадона, както и да излъчва атмосфера на безгрижно удовлетворение на собствените желания.

Действията й изглеждат всичко друго, но не и безгрижни. Вижте как Мадона хваща главата на Дрейк и как после си тръгва с предизвикателна походка.

Всичко е умишлено и целенасочено. И тя полага огромни усилия да го представи като безгрижно.

Да изглеждаш сякаш се стараеш специално не е особено готино. Мадона със сигурност го знае. Тя обаче е поела мисия, или поне така казва. Голяма част от негативните реакции срещу нея включват елементи на дискриминация по възраст и сексизъм - тезата, че нещата, които Кралицата на попа е правила на младини, сега са неуместни, защото е на 57 години.

По нейни собствени думи, това е "последната непреодоляна граница" на толерантността. Ако цитираме нейно изказване пред Rolling Stone:

"Никой не би се осмелил да заяви нещо унизително за цвета на кожата, не би се осмелил да пусне унизителен коментар в Instagram за това, че някой е хомосексуален. Но възрастта ми - всички, без изключение, говорят унизителни неща. И винаги си мисля - защо това се приема без възражения? Каква е разликата между това и расизма, или каквато и да е друга дискриминация?

Те ме съдят заради възрастта ми. Не го разбирам. Опитвам се да го проумея. Защото жените като цяло, когато достигнат определена възраст, приемат, че не може вече да се държат по определен начин. Аз обаче не спазвам правилата. Никога не съм го правила, няма да започна сега.

Когато написах книгата си за секса, това не беше обичайно за хората. Когато изпълнявах "Like a Virgin" на наградите на MTV и роклята ми се вдигна и се видя задникът ми, това се смяташе за тотален скандал.

Никога не съм била обикновена, като другите, а сега това е нещо напълно нормално. Когато направих Truth or Dare и камерите ме следваха навсякъде, това не беше обичайно.

Така че ако трябва аз да съм човекът, който отваря вратата, за да вярват жените, да разбират и да възприемат идеята, че те могат да бъдат сексуални, да изглеждат добре и да бъдат адекватни на 50, 60 или колкото години са - и с нищо не са по-лоши от това, което са били на 20 години, тъй да бъде."

Въпреки че е рисковано да сравняваш с расизъм оплакванията на хората от това, че са ти видели задника, Мадона всъщност идентифицира едно от последните големи табута

В „Tonight Show" миналата седмица, със скобите, тя направи комедийно стендъп шоу, което се концентрираше изцяло върху навиците й да излиза с по-млади мъже. Шегите не бяха забавни, но не това беше идеята - идеята беше, че тя превръща "кугърка" от оскърбление в повод за гордост.

Целувката с Дрейк е пореден демонстративен акт на борба с табута; начинът, по който 28-годишният рапър демонстрира отвращение, е знак, че все още е напълно нормално да се държиш отвратено от сексуалното поведение на по-възрастна жена.

Напълно нормално е да се почувстваш отвратен, когато някой се натрапва насила на друг човек на обществено място.

Нормално е да бъдеш отвратен и от демонстративни опити за привличане на внимание.

При Мадона лошият вкус и социалният прогрес са общо взето неотделими, което не винаги е нещо добро за прогреса.

В публикация в Pajiba миналата година Къртни Елноу обобщава неудобната смесица о темоции, която дори заклетите фенове на мадам Чиконе изпитват в последно време: "Наистина не мога да преценя каква роля играе възрастта в това (ако изобщо играе и дали трябва да играе някаква роля). Единственото, което съзнавам със сигурност, е че Мадона просто предизвиква у мен съжаление и тъга".

Съжалението, естествено, не е същото като раздразнението, и вероятно не е точно емоцията, с която Мадона би искала хората да я идентифицират като творец, изпълнител или първопроходец.

Oще: дрейк  изпълнители  мадона  мадона целува дрейк  материално момиче  музика  поп музика  скандал  скандал на мадона  фестивал  хип-хоп  целувката на мадона 


Още от Изпълнители

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 25.06.2014, 17:20

4 Emilia Ilieva | 15.04.201513:40

Много години още, младите кифлички ще се давят в праха на Мадона. Много щастлив
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 20.12.2011, 22:36

3 Реалист | 14.04.201519:25

Прегледах малко от коментарите в ютуб и общо взето съм съгласен, че май го ухапа или нещо подобно, защото в началото му хареса и даже я налази с едната ръка, но тя му я избута. И другото, с което съм съгласен е, че май искаше да покаже на разните майлита и др имитаторки как се прави :-) Може и да е дъртичка и на моменти не много в час с изпълненията си, но трябва да й се признае, че е поп-икона, каквато много или даже почти всички днешни изпълнителки никога няма да бъдат ;-)
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 30.04.2011, 05:03

2 veselavesela | 14.04.201516:11

Докато продължава да пълни залите, Мадона може да бъде наричана, каквато и да е, но не и жена, която "буди съжаление".

Това се отнася и за нашата Лили Иванова, която е ...велика.

Малко храна за любителите на конспиративни теории Смее се

Wake up people, these people work in an Illuminati industry and Madonna is a witch who represents the "aging crone" so she often takes part in public Satanic rituals onstage ... She was obviously initiating Drake and who knows what repulsive thing was actually in her mouth that he had to endure to reach his next level of initiation? You think this is a big joke I'm sure but these sickos in this industry do this kind of crazy crap so don't kid yourself. She doesn't "kiss" other performers for no reason.
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 08.03.2014, 16:14

1 Pavel Stella | 14.04.201515:59

"шегите и не бяха забавни"? says who? Смее се
   

оценка

+2 -0

Най-коментирани