Уличната музика на Лондон идва в София | webcafe.bg
Musiccafe

Уличната музика на Лондон идва в София

лебовскиMusiccafe
22.06.2015, 12:59 (обновена 30.06.2015, 13:43)

1 от 3 снимки Назад Напред

Софи де Батиста

Софи е супер ексцентрична мацка, която често е със синя или розова коса

Уличната музика на Лондон идва в София. Според някои всичко идва от там - улична култура, изкуство, музика. Не знаем дали това е така, но със сигурност София има какво да научи от Лондон - един от най-космополитните и цветни градове в цял свят.

"Beefeater" стартира проекта "Sofia welcomes the streets of London". В него 3-ма скаути в лицето на Насо Русков и водещите на предаването Фалшименто, избраха най-интересните улични музиканти от Лондон и ще ги доведат в София на турне това лято.

9 популярни места в София ще се превърнат в "Beefeater" музикални сцени.

Запознайте се със Софи. Тя е супер ексцентрична мацка, която често е със синя или розова коса. На 21 е, а е един от най-известните улични музиканти в света. Става популярна след като спечелила конкурса за бъскъри (така наричат уличните музиканти в Лондон), който кметът на града организира.

Софи учи song writing в университета, което, както самата тя каза, не се учи. Но пък "Ти отварят очите за бизнеса, лейбълите и как да се пазиш от тях, как да броиш кинтите". Софи де Батиста или русото изкушение, намерено на спирката Тотнъм Корт Роуд, се съгласи да пее по улиците на София на една от 9-те сцени на "Beefeater".

Тя е бъскър от около 2 години. Това е сбъдната нейна мечта още откакто се мести в Лондон. Родена е в Малта, а в момента се подвизава в Източен Лондон. След като хваща китарата и започва да свири акустични парчета, решава да се премести в космополитния град преди 4 години, за да се фокусира върху музиката. Оттогава можете да я забележите по улиците на Лондон и на различни лайв събития и фестивали във Великобритания.

Любимата и "сцена" е лондонското метро, особено по-натоварените станции. Софи опъва струни и около катедралата "Св. Пол", залата "О2 Аrena" и Лондон Бридж.

Софи разказва, че обича да смесва авторски парчета с кавъри. Обикновено прави 2-часов сет. Признава, че харесва всякаква музика, но изпълнява предимно поп (чуйте песните й тук). Кавърите, които избира, обикновено са добре познати и позитивни, за да може и минувачите да припяват с нея.

"Винаги съм смятала, че ако усмихна няколко секунди от нечий живот, ще съм едно щастливо момиче", споделя Софи. За изпълненията си е получавала всякакви възнаграждения - от пари до ръчно написани съобщения в бутилки от вино. "Хората биха могли да бъдат много щедри. Именно затова давам всичко от себе си, докато свиря - защото заслужават най-доброто. Реакциите и усмивките на минувачите са най-хубавия бакшиш. Освен това, когато оставят бележки в калъфа ми за китара, винаги се радвам да прочета какво имат да ми кажат", разказва 21-годишната музикантка.

На въпроса кое е най-трудното в това да бъдеш бъскър, Софи казва, че реакциите на хората невинаги са положителни. После се поправя, че точно това й е хубавото на тази работа. "Когато напиша някоя песен и искам честна реакция и обратна връзка, я изпълнявам на улицата", смята тя.

Пълната информация кой, къде, кога свири е тук!

Oще: beefeater  бифийтър  бъскър  бъскъри  лондон  музика  насо русков  софи  софи де батиста  улична музика 


Още от Изпълнители