Коледни песни за хора, които мразят коледните песни | webcafe.bg
Musiccafe

Коледни песни за хора, които мразят коледните песни

лебовскиMusiccafe
21.12.2017, 13:55 (обновена 22.12.2017, 15:03)

1 от 13 снимки Назад Напред

"Лошият Дядо Коледа"

Снимка: © Columbia Pictures

Хо-Хо-Хо и бутилка джин

Светът с нетърпение очаква Коледа и определено му личи. Де що има магазини, са претъпкани с лутащи се хора, бързащи да купят подаръци. Магазини, витрини, всякакви сгради са накичени с лампички, които могат да ти докарат епилептичен шок и отвсякъде струи коледна музика...

Не, че Коледа е лош празник, напротив. И коледният дух е нещо прекрасно, което те кара да се чувстваш да се леко и някак топло. Поне докато някой не пусне Марая Кери...

Факт, има и приятни парчета, но от целия този захаросан позитивизъм на човек може да му дойде нанагорно. То бива Коледа, коледни елхи и любов под тях, сребърни звънчета, биещи камбани и елени с червени носове, но когато ти се изсипе всичко това в концентриран вид и те залее музикално отвсякъде, нещо в теб се пречупва и започваш да мислиш за емигриране в Австралия (там коледното настроение си го има, но далеч не толкова наситено. Освен това е лято).

Иначе казано от толкова много концентрирани коледни емоции, на човек му идва да стане Гринч и да сложи край на цялата тази суетня.

Лечението е просто - малко нихилизъм, поднесен в същия този празничен стил. Бунтари, нихилисти и любители на (не)спокойните празници, това е за вас!

Ето ги нашите 13 предложения за "коледни песни" за хора, които мразят коледните песни:

The Pogues - Fairytale of New York

Абсолютен коледен хит, който носи в себе си толкова светлина и топлина, колкото гледката на мокро улично куче в дъжда. Песента на един нещастник в коледната нощ. Болка по нещастна любов, разочарование от човешките същества и въобще изобилие от коледен дух.

Pet Shop Boys - It Doesn't Often Snow At Christmas

Една песен, която описва по перфектен начин не толкова идеализирания коледен дух, колкото това как нещата се случват наистина - семейни кавги около пластмасовата коледна елха, нищо за гледане по телевизията и едно цялостно усещане за неудовлетвореност от празника такъв, какъвто ни го рекламират.

Weird Al Yankovic - The Night When Santa Went Crazy

Смахнатият Ал винаги е имал усет за не дотам деликатния хумор. Неговата песничка е посветена на това какво ще се случи ако нещо в Дядо Коледа се пречупи и започне да избива всичко, което му попадне пред погледа.

The Sonics - Don't Believe In Christmas

The Sonics възпяват този детски гняв, когато откриеш, че всъщност Дядо Коледа не съществува и не ти е донесъл подаръка, който си си поискал. Или още по-зле - въобще не си получил никакви подаръци.

Midnight Riders - All I Want For Christmas (is to kick your ass)

Онова специално усещане, което човек изпитва, когато някой пусне All I Want For Christmas.

Blink-182 - Won't Be Home For Christmas

Ултимативното парче за това колко досадна може да бъде Коледа - от децата, пеещи коледни песни, през двуличието по време на семейните събирания, та до това колко мрачни могат да бъдат празниците в ареста. Доволна доза мрачна, весела злоба, примесена с жизнерадостен пънкарски ритъм.

Dropkick Murphys - The Season's Upon Us

Мислите си, че вашето семейство е смахнато и сбирките за Коледа са нещо непоносимо. Помислете пак. Dropkick Murphys разказват колко по-зле може да бъде наистина - досадни сестри, непрокопсали братя, племенници, които са малки гаднярчета, както и депресираното ти куче, което преди малко е обезчестило плюшеното мече от детските ти години. Време, в което ти остава само да се натряскаш до козирката и да се радваш, че този празник е само веднъж в годината.

The Killers - Don’t Shoot Me, Santa

The Killers традиционно пускат сингъл за всяка Коледа, но Don’t Shoot Me, Santa определено печели приза за най-мрачно коледно парче. Тук Дядо Коледа не просто не дава подаръци на непослушното момче, но също така е заредил оръжието си и е обявил начало на ловния сезон на лоши деца.

Something Corporate - Forget December

Something Corporate дават един малко по-депресивен тон на цялата суетня около празниците. Защото реално ако нямаш с кого да ги споделиш или още по-лошо - ако този някой си е тръгнал, декември се превръща в много по-мрачно и неприятно време.

The Ramones - Merry Christmas (I Don't Want To Fight Tonight)

Иконите на пънка възпяват светлото желание за малко семеен мир, поне за Коледа. Нали се предполага, че поне по празниците трябва да сме малко по-добри...

Misfits - You're a Mean One Mr.Grinch

Тук се възпява една от коледните "икони" - Гринч, който се опитва да открадне Коледа от хората. Всеки, който е гледал филма, ще разбере. Който не е - да гледа.

Lemmy Kilmister, Dave Grohl & Billy F. Gibbons - Run Rudolph Run

Коледен рокенрол от една от легендите на тежката музика - Леми Килмистър. Неговото парче възпява червеноносия елен на Дядо Коледа. И въпреки че в нея няма дори капка празничен нихилизъм е идеална за всеки плейлист, просто защото... Леми!

Weekend Rockstars - I Hate Christmas

Веселяшка песен, описваща всичко това, което се случва по Коледа - ядосани хора, обидени от подаръците си, караници, невротични родители, досадни роднини и т.н. Дори Исус и Дядо Коледа биха казали, че не понасят Коледа, ако видят какви сцени се разиграват на техния празник.

Oще: гринч  досада  коледа  коледен пънк  коледни песни  леми килмистър  нихилизъм  песни  пънк 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 22.11.2011, 16:48

3 Оби Уан | 07.12.201815:37

Mystica | 07.12.201812:36
Те са си хубави, но хипер досадни. Не може ли просто тихо и спокойно, да си отпразнуваме с близки и приятели, без излишна суетня около подаръци, украси и прочие
...................

Не, не може! Трябва да се пазарува!! Затова ни "почват" още от ноември...
По радиата - коледна песен/реклама/коледна песен/реклама Усмивка
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 07.12.2018, 12:29

2 Mystica | 07.12.201812:36

Те са си хубави, но хипер досадни. Не може ли просто тихо и спокойно, да си отпразнуваме с близки и приятели, без излишна суетня около подаръци, украси и прочие?
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 08.07.2015, 15:05

1 e-mil | 22.12.201709:15

Не знам как може някой да не харесва коледни песни. Много са си хубави.

Tom Waits - Christmas Card From A Hooker In Minneapolis
https://www.youtube.com/watch?v=STXF9PZkjSQ
   

оценка

+0 -0