Спираме да откриваме нова музика на 33 | webcafe.bg
Musiccafe

Спираме да откриваме нова музика на 33

лебовскиMusiccafe, по AV Club, CBC Music
01.05.2015, 15:31 (обновена 13.05.2015, 08:16)

1 от 2 снимки Назад Напред

Музика

Снимка: © Getty Images

С достигането на Христовата възраст слушателите започват да си мислят, че "музиката вече не я правят като едно време"

Ако имате притеснения, че губите влечението си към нова музика, те може би са оправдани.

Поне това твърди ново онлайн изследване, което показва, че средно на 33 години хората престават да откриват нова музика и като цяло се придържат към вече изградените си вкусове.

Авторът на изследването е достигнал до този извод след изучаване на тонове потребителски данни от музикалната платформа Spotify, както и степента на популярност на отделните изпълнители според друг сайт, The Echo Nest.

Изследването показва, че тийнейджърите слушат почти изцяло най-популярните артисти, но вкусовете им внезапно се развиват в средата на 20-те и след това постепенно улягат до към средата на 30-те.

„Два фактора причиняват прехода встрани от популярната музика", се казва в изследването.

„Първо, слушателите откриват по-непознати музикални жанрове, които не са чували по радиото в ранните си тийнейджърски години, от изпълнители с по-слаба популярност. Второ, слушателите се завръщат към музиката, която е била хитова по време на израстването им - но която вече не е толкова популярна".

Изследването показва още, че мъжете се дистанцират от най-популярните изпълнители по-рано и по-надалеч, отколкото жените, както и че родителите в каквато и да е възраст слушат по-малко музика на популярни артисти, отколкото връстниците им, които все още нямат деца.

Oще: артисти  вкус  възраст  жанр  изпълнители  изследване  любими  музика  нова музика  откриваме  подрастващ  поп музика  популярност  тийнейджър  юношество 


Още от Ревю

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 06.04.2014, 22:35

2 тъп | 01.05.201520:21

ама че тъпотия, до ден днешен откривам и се увличам по музика, макар, че съм на мноооо повече от 33. просто мозъкът си има своя възтаст и тя е много по кратка от тази на човека. само ако запазиш ментално дълголетие си струва да живееш. Удивителна
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 01.05.2015, 19:58

1 Тилифона на Макарона | 01.05.201520:16

Макаро обича музиката, и да има кой да подскача пред него.
   

оценка

+0 -0