Webcafe

МВнР с препоръки към пътуващите в чужбина по Великден

Webcafe
13.04.2017, 08:51 (обновена 26.03.2018, 09:45)
мвнр

Снимка: © webcafe.bg

Във връзка с терористичните заплахи, Министерството отправя препоръки за пътуващите по празниците

Министерство на външните работи публикува препоръки за безопасност към българите, които възнамеряват да пътуват извън страната за Великден.

"Във връзка с предстоящите Великденски празници (14-17 април 2017 г. и повишени нива на терористична заплаха в редица страни Министерството на външните работи на Република България препоръчва на българските граждани, които възнамеряват да пътуват през посочения период или се намират на територията на други държави, да проявяват постоянна бдителност, особено на места с големи струпвания на хора като: централни градски части, градски транспорт, гари, летища, концертни зали, туристически и търговски центрове и други. С повишено внимание следва да се подхожда и при посещения на храмове и богослужения, както и на религиозни паметници", се посочва в съобщението на Министерството.

МВнР препоръчва още пътуващите в чужбина българи да се съобразяват с допълнителните мерки за сигурност в страната на дестинация и да следват препоръките на местните власти, да носят винаги със себе си валиден документ за самоличност и зареден мобилен телефон.

Министерството призовава хората и да бъдат с повишено внимание за подозрително движение на хора и изоставени предмети, и при нужда да информират местните власти. МВнР напомня на пътуващите да поддържат връзка с близките си и при необходимост да се постараят да ги информират за своето местонахождение; да се снабдят с координати на най-близкото задгранично представителство на България и/или на друга страна член на Европейския съюз; да следят внимателно всяка информация, свързана със сигурността, в местните средства за масово осведомяване.

Oще: великден  великденски празници  мвнр  министерство на външните работи  пътуване в чужбина  тероризъм  терористична заплаха 


Още от EASTER CAFE

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.