Павлова: Позитивните пубиликации за България нарастват | webcafe.bg
Webcafe

Павлова: Позитивните пубиликации за България нарастват

Webcafe
11.03.2018, 11:27 (обновена 11.03.2018, 11:28)
лиляна павлова, министър

Снимка: © МРРБ

По нейни думи "вътрешнополитическите" скандали не са довели до реакции навън

Има тренд на нарастване на позитивните публикации за България в чуждите медии. Това заяви министърът на българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова пред БНТ.

По нейни думи към средата на Българското европредседателство оценката за организацията и самите събития от него е отлична, а "вътрешнополитическите" скандали не са довели до някакъв външен отзвук.

"Имаме компания, която прави анализ на публикациите в чуждите медии. Тенденциите са, че има тренд на нарастване на позитивните публикации", заяви тя.

Според Павлова отношенията на ЕС с Русия и Турция е важно да бъдат изчистени, но "все пак положението е деликатно".

Към средата на Българското европредседателство в София преминаха почти сто срещи, както и много заседания в Брюксел, заяви Лиляна Павлова.

Павлова изтъкна още, че председателството има ясно фокусирани приоритети, които се оценяват добре.

"Вторият отличен елемент е темата за Западните Балкани, която е поставена високо в дневния ред на институциите и има единогласие на институционалния триъгълник, поясни тя. В темата за сигурността и миграцията също има известно единогласие", коментира още тя.

"Успяхме да предложим конкретни текстове как да решим проблема, включително законодателно. Приятно изненадахме нашите партньори", смята още Павлова.

"Благодарение на доброто партньорство, което България има с Турция и добрите взаимоотношения между премиерът Борисов и президентът Ердоган, ние имаме нулев нелегален миграционен натиск по границата. Нито една друга външна граница на ЕС не може да се похвали с това", коментира още Павлова.

Oще: европредседателство  лиляна павлова  мониторинг  положителни публикации  председателство  председателство на съвета на ес  председателството 


Още от EU2018BG

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.