30 държави се събират в София за бъдещето на туризма в ЕС и региона | webcafe.bg
Webcafe

30 държави се събират в София за бъдещето на туризма в ЕС и региона

Webcafe
13.02.2018, 09:14 (обновена 13.02.2018, 09:25)
николина ангелкова, ангелкова, министър на туризма

Събитието е от най-високия клас "А" в календара на председателството

На неформална среща министрите на туризма от Европейския съюз ще обсъждат днес в София как туризмът да се развива устойчиво и да е двигател за икономиките в Европа и региона.

Събитието е от най-високия клас "А", т.е. на министерско ниво, в календара на  Българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

Домакин на събитието е българският министър на туризма Николина Ангелкова. Ще участват еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността, предприемачеството и малките и средни предприятия Елжбета Биенковска, генералният секретар на Световната организация по туризъм към ООН Зураб Пололикашвили,  министри на туризма от ЕС 28, от Балканите и представители на бизнеса. Очаква се в София да пристигнат делегации от около 30 държави.

Министрите ще обсъдят последователно три теми: политиките на Съюза в туризма, сигурността и възможностите за сътрудничество в сектора между Европа и Китай  .

Те ще дебатират ролята на туризма като фактор за икономически растеж и регионална интеграция. Предмет на обсъжданията ще бъдат споделената икономика и прилагането на регулаторните политики на ЕС в туризма.

Подобряването на сигурността и привлекателността на туристическата дестинация ще е в центъра на втората дискусия.

Инициативата "2018 г. - Година на туризма ЕС – Китай" ще е третата основна тема на срещата. Потенциалът на китайския пазар е огромен.  По предварителни данни през 2017 г. в европейските страни са отчетени 12,4 млн. туристически посещения на китайски граждани като ръстът спрямо 2016 г. е 18%.

Форумът ще бъде последван от среща на високо равнище "Туризъм и икономически растеж". Председателят на парламента Цвета Караянчева ще приветства гостите.

Oще: европредседателство  николина ангелкова  председателство  председателство на съвета на ес  председателството  среща за туризма  туризъм  туризъм в ес  туризъм и икономически растеж 


Още от EU2018BG

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.