Европейски министри обсъждат как да подобрят качеството на въздуха | webcafe.bg
Webcafe

Европейски министри обсъждат как да подобрят качеството на въздуха

Webcafe
10.04.2018, 09:09 (обновена 10.04.2018, 09:13)
Националният дворец на културата в София

Снимка: © НДК

19 екоминистри и 40 делегации се събират в НДК

На 10 и 11 април в София ще се проведе Неформалният съвет на министрите на ЕС по околна среда. Националния дворец на културата ще посрещне 19 екоминистри и над 40 делегации.

Те се очаква да обменят мнения по три теми - за качеството на атмосферния въздух, по-доброто регулиране и за международните преговори по изменение на климата и диалогът от Таланоа, съобщават от пресцентъра на Министерството на околната среда и водите.

Дебатите ще бъдат съсредоточени върху защитата на човешкото здраве и околната среда и възможните решения, които биха подобрили качеството на атмосферния въздух, намирането на по-добри решения за прилагане на законодателството на ЕС в областта на околната среда, както и предизвикателствата пред ЕС в контекста на предстоящата в края на 2018 г. Конференция на страните по Рамковата конвенция на ООН по изменението на климата.

В началото на неформалния Съвет по околна среда, част от програмата на Българското Председателство на Европейски съюз, ще бъде подписано и първото Програмно споразумение за новия програмен период по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (ФМ на ЕИП) 2014-2021 г. между България и страните донори - Исландия, Княжество Лихтенщайн и Кралство Норвегия.

По-късно ще се проведе първата сесия от неформалната среща на тема "Качество на атмосферния въздух - по-добри решения за по-високо качество на живот". Втората сесия е на тема "По-добри решения за по-добро изпълнение".

След края на втората сесия е предвидена пресконференция, на която комисарят по околна среда, морско дело и рибарство Кармену Вела и министър Нено Димов ще представят резултатите от първия ден на неформалния съвет на министрите на ЕС по околна среда.

Oще: диалогът от таланоа  европредседателство  екология  екоминистри  замърсяване на въздуха  качество на въздуха  председателство 


Още от EU2018BG

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.