Календар на председателството - 12-18 февруари | webcafe.bg
Webcafe

Календар на председателството - 12-18 февруари

Webcafe
08.02.2018, 11:38 (обновена 08.02.2018, 11:43)
лого на българското председателство на ес

Какви заседания и конференции предстоят

Българското председателството на Съвета на ЕС продължава по графика като за следващата седмица се очакват няколко ключови срещи на високо ниво за развитието на туризма, среща на неформалния съвет на министрите на външните работи ГИМНИХ, както и Интерпарламентарна конференция по въпросите на Общата външна политика и политика на сигурност и Общата политика за сигурност и отбрана (CFSP&CSDP).

Самата среща на министрите на туризма на държавите членки на ЕС под надслов "Туризъм и икономически растеж" ще се проведе във вторник, 13 февруари. Това е първата от шест основни срещи, свързани с туризма, по време на председателството.

На нея се очаква да бъдат разгледани развитието на споделената икономика и развитието на регулаторните политики на ЕС, свързани с туризма.

Специално внимание ще бъде обърнато на „свързаността“ като фактор, позволяващ разширяването на отношенията между хората и нейното положително въздействие върху балканския регион.

Панели по време на срещата ще имат българският министър на туризма Николина Ангелкова, еврокомисарят по вътрешен пазар, индустрия, предприемачество и малки и средни предприятия Елжбета Биенковска както и генералният секретар на Световната организация по туризъм към ООН Зураб Пололикашвили.

Между 14 и 16 февруари е планирано да се проведе ежегодното Международно туристическо изложение "Ваканция и Спа".

Третото важно събитие за туризма през следващата седмица е Mеждународната кръгла маса "Дигиталната трансформация в туризма", която ще се проведе на 15 февруари в Интерекспо център.

За 14 февруари е планирана Среща на генералните директори, отговорни за Кохезионната политика на ЕС. В нея ще вземат участие още представители на Европейската комисия, Генералния секретариат на Съвета, Европейската инвестиционна банка и Европейската асоциация за свободна търговия.

В рамките на срещата ще се обсъди връзката на Кохезионната политика с икономическото управление и Европейския семестър. Ще се проведе и дебат относно възможностите за ускоряване на изпълнението на европейските структурни и инвестиционни фондове.

Международна конференция за бъдещето на Европейския социален фонд на тема "Инвестиции в хората – пътят напред" ще се състои на 15-16 февруари в София Тех Парк.

Форумът ще е ключов момент в процеса на консултации относно стратегическите и програмните аспекти на финансирането в областта на човешкия капитал. Целта на конференцията е да се превърне в платформа за изразяване на позиции и идеи по темата, както и за идентифициране на основните тенденции за бъдещото финансиране на инвестициите в развитието на хората.

На 15 и 16 февруари ще заседава Неформания съвет на министрите на външните работи ГИМНИХ.

А от 15 до 17 февруари ще се проведе Интерпарламентарна конференция по въпросите на Общата външна политика и политика на сигурност и Общата политика за сигурност и отбрана (CFSP&CSDP)

Oще: ваканция и спа  европредседателство  инвестиции в хората – пътят напред  министри на туризма  неформания съвет на министрите на външните работи гимних  николина ангелкова  отговорни за кохезионната политика на ес  председателство  председателство на съвета на ес  председателството  среща на върха на министрите на туризма  среща на генералните директори  туризъм  туризъм и икономически растеж 


Още от EU2018BG

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.